Splněný sen, rozplývá se Bencicová nad možností hrát s Federerem

- Jan Vojkůvka

Každý si může plnit své sny, ať už jsou jakékoliv. O čem například snila Švýcarka Belinda Bencicová? Možná vás to překvapí, možná nikoliv, ale Bencicová vždy toužila po tom, aby si mohla zahrát společně s Rogerem Federerem. A to se jí v lednu na Hopman Cupu splní!

Nebyla to pro švýcarskou tenistku vůbec dobrá sezona. Cílem Bencicové bylo pevně se zakořenit v elitní desítce na světě, místo toho však paběrkovala se zraněními, herně se jí po zdravotních problémech nedařilo a nakonec před koncem sezony dokonce vypadla z první čtyřicítky.

Zápolila jsem s tím celé léto,“ řekla Bencicová v rozhovoru pro německý deník Blick. „Nebylo to snadné, nevěděla jsem, kolik času to vždy zabere a byla jsem vystrašená z toho, že se to může vždy vrátit. Byly to náročné chvíle,“ přiznala.

Ať už to byla nemoc, která ji skolila během přípravy na Australian Open, problémy s pravým zápěstím, které ji provázely ke konci minulého roku, levé zápěstí na letošním Wimbledonu, jarní zranění zad či potíže s pravým stehenním svalem. To vše, více či méně, ovlivnilo výsledky Švýcarky v průběhu letošní sezony.

Ale vždy se musíte dívat kupředu,“ nahlíží na vše s optimismem devatenáctiletá tenistka. „Připravuji se už teď na novou sezonu, tento rok si nevezmu dovolenou,“ prohlašuje.

Ostatně, o motivaci má opravdu postaráno. Kalendářní rok 2017 zahájí na týmovém Hopman Cupu, na kterém se ve švýcarském výběru potká s Rogerem Federerm, který mnohé překvapil svým oznámením, že oproti zvyku zahájí rok právě v týmové soutěži, v níž nikdy nestartoval.

Je to pro mě splněný sen,“ svěřila se Bencicová. „Pořád tomu nemohu uvěřit, že budu hrát s Rogerem. Já, Belinda Bencicová. Jsem tak šťastná, moc lidí totiž nemůže říci, že hráli s Federerem čtyřhru. Doufám, že nebudu moc nervózní,“ smála se talentovaná hráčka.

Další ročník Hopman Cupu, na kterém se představí také Petra Kvitová s Adamem Pavláskem, se v Perthu uskuteční od 1. do 7. ledna.