Zidanšeková vybojovala premiérový titul! Největší trofej kariéry slaví Carreno-Busta

- Jan Vojkůvka

Finálová neděle na okruzích ATP a WTA nabídla v neděli, kromě zápasu na Livesport Prague Open, také další souboje o tituly. Vůbec poprvé pozvedla nad hlavu trofej z nejvyšší kategorie Slovinka Tamara Zidanšeková, jež triumfovala v Lausanne. Největší titul kariéry pak v Hamburku oslavil Pablo Carreno-Busta.

Slovinka Tamara Zidanšeková, která letos ohromila na Roland Garros, kde se senzačně prokousala až do semifinále, slaví svou premiérovou trofej na okruhu WTA.

Třiadvacetiletá Slovinka otočila nedělní finálový souboj ve švýcarském Lausanne s Francouzkou Clarou Burelovou, kterou zdolala po setech 4:6, 7:6(5), 6:1.

Ve druhé sadě se vymanila ze všech obtíží, mezi něž patřila ztráta servisu v první hře, brejkbol soupeřky v 11. gemu i skóre 2:4 v tiebreaku. Rozhodující sada už byla jednoznačnou záležitostí.

Zidanšeková v předchozích letech sice slavila dva tituly v Bolu, ale tento chorvatský podnik spadá do kategorie WTA 125k Series, tedy nižší úrovně než standardní turnaje WTA.

Ruud vybojoval turnajový titul v Bastadu
Antukový turnaj ve švédském Bastadu se stal kořistí mladého norského tenisty Caspera Ruuda (16.). První nasazený v neděli porazil překvapivého finalistu Federica Coriu (77.) ve dvou setech 6:3, 6:3.

Dvaadvacetiletý Nor vybojoval svůj druhý letošní titul. Vedle Bastadu a Ženevy slavil trofej také loni v Buenos Aires.

Carreno-Busta získal druhý letošní titul
Podruhé v této sezoně se z turnajového titulu raduje také Pablo Carreno-Busta (13.). Španělovou kořistí se stal turnaj v Hamburku, což je pro světovou třináctku zároveň největší titul kariéry.

V nedělním finále si poradil se 44. tenistou žebříčku Filipem Krajinovičem (44.) 6:2, 6:4.

Celkově se Carreno-Busta radoval z titulu na okruhu ATP už pošesté, přičemž první trofej získal na své konto už v roce 2016.

Putincevová získala druhý titul v kariéře
Kazaška Julia Putincevová (42.), která si v této sezoně zahrála na antuce už dvakrát ve čtvrtfinále, ještě zlepšila svou bilanci na tomto povrchu, když ovládla turnaj v maďarské Budapešti. V nedělním finále porazila turnajová jednička Ukrajinku Angelinu Kalininovou (95.) 6:4, 6:0.

Šestadvacetiletá Putincevová vybojovala na okruhu WTA svůj druhý primát. Poprvé slavila v roce 2019 rovněž na antuce v Norimberku.