Písnička na přání, vypomáhající bráška a boj o titul. České duo baví Prahu

- Michal Hladký

Kde jsou Lucie Hradecká a Marie Bouzková, tam je automaticky zábava. Dobrou náladu českého deblového páru umocnila výhra v semifinále turnaje Livesport Prague Open 2021, v němž Hradecká s Bouzkovou udolaly americko-australský pár Asia Muhammadová, Storm Sandersová 6:3 a 6:4. „Dobrá nálada, ta je základem našeho úspěchu,“ řekla Bouzková v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět. A tu si Češky udržují nejen na kurtu, ale také mimo něj.

Když sledujete předzápasovou rozcvičku Marie Bouzkové a Lucie Hradecké, těžko byste tipovali, že český pár spolu hraje teprve od dubna.

Náznaky nervozity byste hledali jen marně, místo toho to jsou úsměvy českých tenistek, které lítají všude kolem. A nejen ty.

Češky se například dostávají do tempa tím, že si házejí malou raketkou.

„Před minulým zápasem Marušce říkám: ‚Hlavně to nepřehoď na Olymp (sídlí hned vedle kurtů TK Sparta Praha – pozn. red.)!‘ A co ona udělá? Flák to tam. Chudák její bráška se tam musel proplížit skrz plot. Takové máme rozcvičky, zaměstnáváme všechny okolo,“ smála se Hradecká.

Kromě toho se najde prostor i na fotbalové nožičky. „Ty hrajeme pořád. Před tréninky, zápasy,“ nechala se slyšet zkušenější ze dvojice.

„Klidně i dvě hodiny!“ navázala s úsměvem Bouzková.

„No a pak jsme nestihly trénink. Musíme pokračovat do té doby, než se Marušce nožičky povedou,“ pokárala svou spoluhráčku Hradecká.

A atypické rozcvičky přinášejí úspěch. Češky si zahrají třetí turnajové finále ze čtyř pokusů. Tentokrát mají motivaci navíc, a to nejen díky tomu, že hrají před domácím publikem.

Po vítězných zápasech si totiž od pořadatelů nechávají zahrát písničku „Zlatíčka“ od Kapitána Dema. „Abychom pobavily. Nám se moc líbí, je taková veselá. Ale říkaly jsme si, že musíme odejít do chvíle, než začne být sprostá,“ rozesmála svou spoluhráčku Hradecká.

Teď už jen doufat, že si ji poslechneme i zítra. A to za předpokladu, že české zástupkyně ve finále udolají slovensko-srbské duo Viktória Kužmová, Nina Stojanovičová.