VIDEO: Tohle se mnou nedělej! Tsitsipase v Hamburku „vypekla“ raketa

- Marek Bartošík

Ojedinělý úkaz se stal v duelu mezi Řekem Stefanosem Tsitsipasem (4.) a Srbem Filipem Krajinovičem (44.) na antukovém turnaji kategorie ATP 500 v Hamburku. Když řecký favorit ztratil ve druhé sadě podání na 1:3, vztekle máchal raketou, a dokonce s ní bouchal o zem. Jeho nástroj značky Wilson se tomuto jednání hned při dalším úderu „vzepřel“. Překvapenému Tsitsipasovi zůstalo v ruce pouze držadlo, zbytek rakety odletěl mimo dvorec.

Stefanos Tsitsipas opět potvrdil, že patří k temperamentním tenistům. A tentokrát mu jeho povaha vynesla poněkud trapnou chvilku. Nejvýše nasazený tenista na hamburské „pětistovce“ narušil po ztraceném podání na průběžné skóre 6:3 a 1:3 údery o zem strukturu své rakety.

Zmíněné náčiní mu bezprostředně poté při bekhendovém returnu téměř celé s výjimkou gripu vyletělo z ruky. Krajinovič tak získal velmi snadno úvodní fiftýn nového gemu.

Favorizovaný Tsitsipas, jenž dokráčel na letošním Roland Garros až do finále, uzmul od bizarního momentu pouze tři gemy a poněkud nečekaně prohrál 6:3, 1:6 a 3:6. Jeho přemožitel Krajinovič vyzve v semifinále svého krajana Lasla Djereho (57.).