Světová sedmnáctka byla pozitivně testována na covid-19 a do Tokia neodletí

- Michal Hladký

Olympijské hry v Tokiu přišly o další ze svých lákadel. Tenisového turnaje se nezúčastní Australan Alex de Minaur, v současnosti sedmnáctý hráč světového žebříčku. Ten byl testován pozitivně na covid-19, kvůli čemuž se do země vycházejícího slunce nemůže vydat.

Jordan Thompson, Alexei Popyrin, Nick Kyrgios a teď Alex de Minaur. Australská tenisová výprava do Tokia dostává jednu ránu za druhou.

„Od doby, kdy byl dítě, si přál reprezentovat Austrálii na olympijských hrách. Je nám moc líto, že Alex neodletí,“ okomentoval prokázanou nákazu covidem-19 u Alexe de Minaura Ian Chesterman, šéf australské výpravy, načež dodal, že vítěz letošního turnaje v Eastbourne přeje svým krajanům mnoho štěstí.

Austrálii budou zastupovat v mužské dvouhře John Millman (45.) a James Duckworth (76.), nicméně ani od jednoho z nich se větší výsledek neočekává. První zmíněný se letošní sezónu trápí, Duckworth sice umí načasovat formu na velké turnaje, nicméně to pro něj znamená maximálně postup do třetího kola.

Austrálie v historii olympijských her získala na tenisových kurtech jen jednu zlatou medaili, a to v roce 1996, kdy v Atlantě ovládli mužskou čtyřhru Todd Woodbridge a Mark Woodforde.

Pokud existuje rok, kdy by měli protinožci toto čekání ukončit, tak je to tento. Světová jednička Ashleigh Bartyová hraje v neskutečné formě a do Tokia jede v roli největší favoritky.