Livesport Prague Open: Krejčíková proti Siniakové dominovala. Martincová skolila Kužmovou

- Redakce

V pátek od ranních hodin pokračoval turnaj WTA Livesport Prague Open 2021. První českou semifinalistkou se stala Tereza Martincová, která ve dvou setech přehrála Slovenku Viktórii Kužmovou. Barbora Krejčíková zvládla pikantní čtvrtfinálové derby proti Kateřině Siniakové bez ztráty setu. Do singlového semifinále pronikly také Belgičanka Greet Minnenová a Číňanka Sin-jü Wang. Prvními deblovými finalistkami se staly Slovenka Viktória Kužmová a Srbka Nina Stojanovičová, které plní na pražské Spartě roli nasazených jedniček.

Krejčíková ztratila se Siniakovou jen tři gemy
Barbora Krejčíková (13.) si ve čtvrtfinále Livesport Prague Open poradila v atraktivním derby s Kateřinou Siniakovou (63.) po 66 minutách hry 6:3 a 6:0. Úvod utkání mezi deblovými parťačkami byl vyrovnaný, od stavu 3:3 ale favorizovaná Krejčíková neztratila ani jeden gem. Siniaková v duelu zahrála hned devět dvojchyb, její přemožitelka pouze jednu.

„Snažila jsem se plnit hru, kterou jsme si s trenérem nastavili. Jsem ráda, že se mi to takhle podařilo a že jsem vyhrála. Katku mám ráda, vždycky jí přeju to nejlepší. Poslední dobou se jí začalo dařit, hrála dobře a čtvrtfinále je pro ni také dobrý výsledek. Je mi líto, že jsem ji musela porazit. Doufám, že se na mě Katka nebude moc zlobit,“ uvedla pro ČTK a iDNES.cz čerstvá semifinalistka Krejčíková.

Světová třináctka si v sobotním semifinále zahraje proti devatenáctileté Číňance Sin-jü Wang (147.), která v dnešním čtvrtfinále přehrála Američanku Grace Minovou (181.) dvakrát 6:3. „Nemám s ní žádné zkušenosti, moc ji neznám. Jenom vím, že je mladá, vysoká a dává rány,“ poznamenala Češka.

Martincová si zahraje v Praze semifinále
Tereza Martincová (78.) ve čtvrtfinále domácího turnaje WTA v Praze potvrdila roli favoritky a slovenskou soupeřku Viktórii Kužmovou (156.) porazila za hodinu a osm minut po setech 6:2 a 6:2.

První sadu odstartovala lépe Martincová, jež rychle získala výhodu brejku, ale nedokázala ji potvrdit. S potvrzením zisku gemu na příjmu měla následně problémy i Kužmová, ale nakonec to dokázala, když odvrátila sedm brejkbolů. Českou hráčku ale vyrovnání stavu nijak zvlášť nerozhodilo a ve zbylém průběhu setu dominovala, od stavu 2:2 urvala všechny čtyři hry pro sebe.

Do druhého dějství vstoupila lépe Slovenka, která rychle vedla 2:0, ale pak začala více chybovat, zatímco Tereza Martincová se zkoncentrovala a zase na kurtu kralovala. Vybojovala šest gemů v řadě a v závěrečné osmé hře proměnila svůj první mečbol.

„Musím říct, že zápas byl náročný, i když to tedy výsledkově nevypadá. Viki skvěle servíruje, člověk musí být připraven hned na první dva míče po podání, protože ona se do toho snaží opírat,“ okomentovala utkání pro Českou televizi Martincová. 

A rozplývala se nad postupem do semifinále. „Je to skvělé, naprosto odlišné než na jakémkoliv jiném turnaji. Nikdy se mi v Praze nedařilo, cítila jsem se pod tlakem. Jednu dobu jsem si říkala, že už tu raději hrát nebudu, výkony byly šílené,“ smála se. 

Martincovou čeká Minnenová
Tereza Martincová (78.) se v semifinále turnaje WTA na pražské Spartě utká s Belgičankou Greet Minnenovou (122.). Ta ve čtvrtfinále přehrála Australanku Storm Sandersovou (141.), a to za hodinu a šest minut po setech 6:2 a 6:1.

Čtvrtfinále dvouhry
Viktória Kužmová (SVK, 156.) [WC] – TEREZA MARTINCOVÁ (78.) [8] 2:6, 2:6 
Storm Sandersová (AUS, 141.) – Greet Minnenová (BEL, 122.) [9] 2:6, 1:6
Sin-jü Wang (CHN, 147.) – Grace Minová (USA, 181.) 3:6, 3:6
KATEŘINA SINIAKOVÁ (63.) [5] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (13.) [2] 3:6, 0:6

Semifinále čtyřhry
Kužmová (SVK), Stojanovičová (SRB) – Bektasová (USA), Mooreová (GBR) 6:4, 6:4