Pomoc krajanům. Džabúrová po historické pouti Wimbledonem prodala rakety

- Jan Vojkůvka

Tuniská tenistka Ons Džabúrová, která prožila tento měsíc nejlepší Wimbledon svého života, se rozhodla pomoci svým krajanům. Pro svou zem, kterou v současnosti drtí nová vlna covidu-19, se rozhodla prodat své rakety, s nimiž dokráčela na Wimbledonu do čtvrtfinále. Za získané peníze bude zakoupena resuscitační jednotka pro covidové pacienty.

Džabúrová, která se jako vůbec první arabská tenistka v historii probojovala nejen do osmifinále, ale dokonce i čtvrtfinále Wimbledonu, se po své historické pouti v All England Clubu rozhodla pomoci svým krajanům. V aukci, do níž dala své rakety, vydělala 35 tisíc tuniských dinárů (12 533 amerických dolarů).

Na sociálních sítích Džabúrová uvedla, že se k prodeji raket rozhodla poté, co nemůže zůstat pouze sedět a sledovat, jak její země prochází těžkým obdobím.

Kamarádka Džabúrové a organizátorka celé aukce, Hajer Drissová, na Facebooku zveřejnila, že částka 35 tisíc dinárů bude dostatečná k zakoupení resuscitační sady (přístroje) pro covidové pacienty.

Džabúrová, která je aktuálně na 23. místě světa a v červnu vyhrála svůj premiérový titul na okruhu WTA v Birminghamu, prožívá životní sezonu. Kromě čtvrtfinále Wimbledonu si totiž zahrála také osmifinále Roland Garros a v americkém Charlestonu na dvojici turnajů WTA byla ve finále a semifinále.

Prodejem raket se rozhodla podpořit Tunisko, které je v současnosti covidem nejhůře zasaženou africkou zemí. Denně v tomto státě zemře v průměru 150 lidí, kteří se nemocí nakazili a nové případy už takřka atakují hranici 10 tisíc nemocných každý den. Situace je v Tunisku nejhorší od počátku celé pandemie v březnu loňského roku.