V honbě za dalším čtvrtfinále pomohla početná rodina. Jsme jako Hujerovi, směje se Martincová

- Jan Vojkůvka

Tereza Martincová na okruhu WTA dál válí. Potřetí během měsíce se probojovala do čtvrtfinále, když ve středečním souboji s americkou kvalifikantkou Asií Muhammadovou zvítězila ve dvou setech 6:3, 6:4. V honbě za další čtvrtfinálovou účastí jí na ochozech pomáhalo nejen české publikum, ale i početná skupina jejích nejbližších. „Je nás tady hodně, jsme jak Hujerovi,“ smála se Martincová po utkání.

Sympatická česká tenistka v posledních týdnech na okruhu WTA neskutečně řádí. Skvělou formu chytila na travnatých dvorcích, na nichž dokráčela v červnu do čtvrtfinále v Nottinghamu i Birminghamu a vše završila postupem do třetího kola Wimbledonu, kde podlehla pozdější finalistce Karolíně Plíškové.

A svou formu si přenesla i do Prahy. Na Livesport Prague Open totiž vybojovala třetí čtvrtfinále během posledního měsíce. „Jsem za to fakt ráda. Je to určitě speciální, protože celkově v Praze nemám tolik vyhraných zápasů,“ hlásila Martincová.

S výkony však přesto není zcela spokojená, byť oba odehrané zápasy zvládla bez ztráty setu. „Trošku s tím bojuju, není to úroveň, na kterou jsem zvyklá z předchozích turnajů. Možná je to i povrchem, který je specifický,“ podotkla Češka, která si výrazně pomáhala nezvykle častými náběhy na síť.

„Na tomhle povrchu je těžké zabít míč odzadu, takže jsem chtěla dokončovat výměny na síti. Naopak soupeřku jsem se snažila nepouštět na síť, protože vím, že je šikovná deblistka. Zároveň si myslím, že hraje slušně i v singlu. Výborně se hýbala,“ zmínila česká tenistka.

Martincovou, bydlící v Praze, přímo z hlediště podporovala i početná skupina jejích nejbližších. „Je nás tady hodně, děláme si srandu, že jsme jak Hujerovi,“ usmívala se čerstvá čtvrtfinalistka Livesport Prague Open.

„Jsou tady ségra, mamka, taťka, nevlastní brácha, přítel, nejlepší kámoška se svým přítelem, strejda, teta, zkrátka spoustu lidí okolo. Jsem za to ráda. Oni se mě ptali, jestli mě to nesvazuje, ale já si říkám, že když mě podporují celý rok, byla by škoda, aby mě tady neviděli hrát,“ usmívala se.

Šestadvacetiletá Martincová, která si postupem do čtvrtfinále znovu vylepší své osobní žebříčkové maximum, se v dalším utkání může těšit na federální derby s Viktórií Kužmovou, která porazila přemožitelku nasazené jedničky Petry Kvitové Rebeccu Šramkovou.

„Viki je výborná hráčka, hlavně na hardu, ještě nebezpečnější je v hale. Snaží se do toho jít z prvního úderu, snaží se určovat tempo výměny, nechce se nechat honit po kurtu,“ uvedla ke své nadcházející soupeřce. „Budu se snažit soustředit hlavně na sebe a svůj výkon,“ dodala.

Livesport Prague Open 2021 (ženy, CZE, 235 238 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Asia Muhammadová (USA, 189.) – TEREZA MARTINCOVÁ (78.) 3:6, 4:6