Ve stopách (nejen) krajanů. Na olympiádě nebude startovat ani světová pětka

- Filip Lefenda

Olympijský turnaj v Tokiu přišel o další velké jméno. V Japonsku nebude za necelé dva týdny startovat ani ženská světová pětka Bianca Andreescuová. Kanadská hvězda informaci oznámila na svém Instagramu a jako důvod uvedla problémy spojené s pandemií koronaviru.

„Ráda bych vás informovala o mém velice těžkém rozhodnutí nestartovat tento měsíc na Olympijských hrách v Tokiu. Už odmalička jsem snila o tom, že budu na olympiádě reprezentovat Kanadu. Ovšem kvůli všem komplikacím, kterým čelíme v souvislosti s pandemií, cítím hluboko v mém srdci, že jde o správné rozhodnutí,“ uvedla vítězka předloňského US Open.

„Těším se na to, až budu v budoucnu reprezentovat Kanadu v zápasech Fed Cupu (Billie Jean King Cupu – pozn. red.) a na Olympijských hrách v Paříži v roce 2024!,“ dodala jednadvacetiletá tenistka ze země s javorovým listem na vlajce, která se bude muset v Japonsku vypořádat s četnými absencemi.

Už minulý měsíc se z podobných důvodů rozhodli vynechat olympiádu kanadští krajané Denis Shapovalov (10. hráč žebříčku ATP) a Milos Raonic (22.). Z osobních či zdravotních důvodů budou chybět i další světové hvězdy – Španěl Rafael Nadal (3.), Rakušan Dominic Thiem (6.), Švýcar Stan Wawrinka (30.) či Australan Nick Kyrgios (58.). Z ženských es do Tokia nedorazí třeba Rumunka Simona Halepová (9.) či Američanka Serena Williamsová (16.).

Olympijský turnaj je v Tokiu na programu od 24. července do 1. srpna.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bianca Vanessa? (@biancaandreescu_)