Konec vítězné série. Rikl neuspěl ve finále ve Slovinsku

- Marek Bartošík

Patrik Rikl (694.) prohrál ve finále antukového turnaje ITF ve slovinském městě Velenje (dotace 25 tisíc dolarů) s Rusem Alexandrem Ševčenkem (511.) po 62 minutách 1:6 a 2:6. Dvaadvacetiletý Rikl dnes ztratil hned čtyřikrát servis, naopak sám nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů. Poraženého finalistu nicméně může těšit fakt, že si po započtení výsledků z uplynulých dvou týdnů polepší v žebříčku o více než 100 míst.

Český tenista, jenž minulý týden triumfoval na „patnáctce“ v Antalyi, vstupoval do souboje o trofej s vítěznou sérií devíti zápasů, ten desátý ale nezvládl.

Dvacetiletý Alexander Ševčenko se poprvé radoval z úspěchu na returnu ve čtvrté hře, následně díky udrženému podání odskočil do vedení 4:1. Další proměněný brejkbol si připsal v šestém gemu. Suverénní ruský tenista vstoupil skvěle i do druhého dějství, v němž hned v první hře získal výhodu brejku. Další proměněnou příležitost na returnu zapsal v sedmém gemu, duel následně dopodával.

Rikl má za sebou nehledě na porážku další úspěšný turnaj, který mu vynese 12 bodů do žebříčku ATP. Po přičtení bodů z tohoto i minulého týdne by se měl dostat na celkový součet 56 bodů, který mu zajistí vzestup na přibližně 570. příčku.

Velenje Open 2021 (muži, SLO, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
PATRIK RIKL (694.) – Alexander Ševčenko (RUS, 511.) 1:6, 2:6