Jsem superšťastná! Na soupeřku jsme se skvěle připravili, raduje se čtvrtfinalistka Plíšková

- Marek Bartošík

Karolína Plíšková je na Wimbledonu 2021 po dlouhé době mimo záři reflektorů, tato pozice jí však nijak neškodí. Elitní česká tenistka vypadla v posledním vydání žebříčku WTA poprvé od září 2016 z Top 10, na akcích velké čtyřky navíc od předloňského Australian Open marně usilovala o postup do čtvrtfinále. Na letošním travnatém grandslamu už ale ono prokletí prolomila, nyní se tak může pochlubit alespoň čtvrtfinálovou účastí na všech čtyřech akcích velké čtyřky. „Jsem superšťastná, že jsem konečně udělala i wimbledonské čtvrtfinále, které mi chybělo do sbírky,“ pochvalovala si na tiskové konferenci Plíšková.

První postup do čtvrtfinále Wimbledonu, navíc bez ztráty setu a bez jediného odehraného tiebreaku! Skvěle servírující Karolína Plíšková letos důrazně hlásí, že je připravena porvat se o výborný výsledek z travnatého grandslamu, v ideálním případě samozřejmě i o vysněný titul.

Svou čtvrtou překážku, dvaadvacetiletou Rusku Ljudmilu Samsonovovou, nemilosrdně uklidila z cesty po setech 6:2 a 6:3. Na skromněji vyhlížejícím dvorci číslo dvanáct tak skončila série deseti výher ruské tenistky, která odstartovala na travnatém turnaji v Berlíně.

„Na soupeřku jsme se skvěle připravili, moje taktika fungovala velice dobře,“ nadšeně líčila Plíšková. „Myslím, že jsem výborně podávala. Udělala jsem pro vítězství všechno, co jsem měla. Se svou hrou jsem spokojená, všechny dosavadní zápasy byly podobné a můj výkon solidní.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)

Někdejší světová jednička působí na travnatých kurtech v All England Clubu velmi sebejistým, klidným a také radostným dojmem. „Ale já jsem nebyla bez ohledu na výsledky vystresovaná ani na minulých turnajích. Uvažovala jsem pozitivně, cítila jsem se dobře, protože jsem docela dost makala. Logicky přišly i povedené zápasy. Doufám, že to ještě chvíli vydrží,“ popisovala finalistka US Open 2016.

Devětadvacetiletá Plíšková si užívala od zmíněného ročníku amerického grandslamu privilegia hvězdy, zároveň musela plnit hromadu mediálních povinností. Výpadkem z elitní desítky žebříčku se ale její situace změnila – kromě menšího počtu mediálních aktivit ji čekalo také stěhování na menší dvorce.

„S kurty jsem moc spokojená nebyla,“ přiznala aktuální světová třináctka. „Wimbledon jsem nevyhrála, takže se vůbec nebudu porovnávat s holkami, které ho vyhrály a hrají na centru, jedničce, dvojce či trojce. Možná budu hrát celý turnaj na dvanáctce,“ glosovala nasazená osmička.

A čtvrtfinále? V něm čeká poněkud překvapivě Viktorija Golubicová, která si v osmifinále poradila s favorizovanou Američankou Madison Keysovou. Plíšková zná osmadvacetiletou Švýcarku dobře díky vzájemnému střetnutí z Fed Cupu, které Golubicová v roce 2016 překvapivě vyhrála 3:6, 6:4 a 6:4.

„Je to solidní hráčka, letos se jí daří, má dost vyhraných zápasů. Navíc má takovou chytrou hru, na trávě může být nepříjemná,“ nepodceňuje svou další sokyni Plíšková.

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
Osmifinále ženské dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (13.) – Ljudmila Samsonovová (RUS, 65.) 6:2, 6:3