Od úterý plný dům! Wimbledon může od čtvrtfinále vyprodat největší kurty

- Jan Vojkůvka

Dobrá zpráva pro tenisové fanoušky i samotné hráče. Od úterního programu budou moci pořadatelé využít plnou kapacitu obou největších kurtů. Doposud přitom platilo, že mohou využít pouze 50% celkové kapacity a výjimku dostali jen pro finálové zápasy.

Pořadatelé Wimbledonu na nedělní schůzce se zástupci vlády vyjednali nové povolení, které jim umožní od úterního čtvrtfinálového programu vyprodat oba své největší kurty.

Na centrálním dvorci, který má kapacitu 14 979 míst, a kurtu číslo 1, jenž má kapacitu 12 345 míst, doposud pro každého přítomného divák byla v rámci opatření určena dvě místa k sezení.

Původně se počítalo s tím, že pořadatelé budou moci vyprodat centrální kurt až na víkendové finálové zápasy. Na základě úspěšného prvního týdne turnaje však místní úřady svolily k rozvolnění opatření, díky čemuž bude moci být vyprodáno i na čtvrtfinálové a semifinálové zápasy, a to i na kurtu číslo 1.

Ve zbytku areálu se počítá nadále s omezeními ohledně maximálně 50% zaplnění kapacity, přičemž o počtu diváků bude rozhodovat počet kurtů, na kterých se bude hrát.

Držitelé vstupenek budou nadále povinni prokázat, zda mají negativní test, případně zda jsou očkováni, nebo prodělali covid. Rovněž stále platí povinnost nosit respirátory či roušky a dodržování dalších nutných opatření.