Fruhvirtovy o víkendu řádily! Linda triumfovala v Roehamptonu, Brenda zase v Plzni

- Michal Hladký

Čeští junioři a juniorky mají za sebou úspěšný týden. A obzvlášť skvělý dojem zanechaly Linda a Brenda Fruhvirtovy, které na svých turnajích dominovaly ve dvouhře. Starší ze dvojice si odváží titul z anglického Roehamptonu, mladší pak z Plzně.

Češky jsou na juniorský Wimbledon připraveny. Na generálce v anglickém Roehamptonu, kde se na tamním travnatém povrchu uskutečnil turnaj prestižní kategorie J1, bylo k vidění české finále. Do něj postoupily Lindy Fruhvirtová a Klimovičová, přičemž úspěšnější z nich byla ta první zmíněná, která duel ovládla po setech 4:6, 6:2 a 6:3.

I když Klimovičová turnaj nevyhrála, rozhodně se postarala svou finálovou účastí o jedno z největších překvapení. Do boje o titul prošla až z kvalifikace, v semifinále si dokonce vyšlápla na současnou juniorskou jedničku Andořanku Victorii Jiménez Kasintsevovou, již přehrála výsledkem 6:3 a 6:4.

Zapomenout ovšem nemůžeme ani na Barboru Palicovou, které se podařilo v Roehamptonu postoupit až do semifinále. V něm po sadách 3:6 a 4:6 padla s pozdější vítězkou Fruhvirtovou.

Souběžně s turnajem v Anglii se konal i podnik kategorie J2 v Plzni. Ani v něm se nenechaly české barvy zahanbit, ba právě naopak. Na svůj třetí kariérní titul ve dvouhře tam dosáhla Brenda Fruhvirtová, když ve finále nedala Rumunce Ance Alexii Todoniové sebemenší šanci na úspěch a zvítězila 6:3, 6:0.

Čtrnáctiletému talentu se zadařilo i ve čtyřhře, kdy po boku své krajanky Dominiky Šalkové dokráčela Brenda až do finále. V něm první nasazený pár nestačil na tureckou dvojici Mertová, Usluová, které podlehl v dramatické koncovce po setech 6:2, 4:6 a 10:12.

V západních Čechách o sobě dali vědět i chlapci. Hynek Bartoň a Jakub Menšík si ve finále čtyřhry poradili po setech 6:4 a 6:4 s belgicko-ruským duem Blockx, Kukaslan a oslavili svůj premiérový společný titul.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Linda Fruhvirtova (@lindafruhvirtova)