Holky se nás asi bojí! Krejčíková se Siniakovou jsou bez odehraného fiftýnu v osmifinále

- Michal Hladký

Bizarní situace nastala ve wimbledonském pavouku čtyřhry. Nasazené jedničky, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, se ještě nedotkly míčku, přesto postoupily do osmifinále. „Je to neuvěřitelné. Můžeme si dělat srandu, že se nás asi už holky bojí,“ usmívala se Siniaková.

V prvním kole Wimbledonu na Kateřinu Siniakovou s Barborou Krejčíkovou čekaly Francouzky Cornetová s Ferrovou. Ty z turnaje odstoupily. „Vždy ráno se musí zapsat náhradnice, které jsou v dějišti, jenže tentokrát se nikdo nezapsal, takže jsme neměly s kým hrát,“ popsala úvod turnaje rodačka z Hradce Králové.

Vítězky letošního Roland Garros tedy měly více času k tomu, aby se nachystaly na sobotní druhou rundu. V ní je měly vyzvat Ruska Kalinská s Kazaškou Putincevovou. Nicméně ani k této konfrontaci nedošlo. „Vůbec netuším, proč do utkání nenastoupily,“ povzdechla si.

Teď už je ale třeba zmobilizovat síly na další fázi turnaje, ve které na světové jedničky čeká slovensko-nizozemská dvojice Kužmová, Rusová. Ty jsou na Wimbledonu patnácté nasazené, a to i díky titulu, který získaly v březnu ve francouzském Lyonu.

I tak ale jdou do pondělního utkání v roli jasných outsiderek. „Musíme se soustředit na každý zápas. Holky nás znají, nemají s námi co ztratit,“ nechala se slyšet Siniaková a připomněla cíle českého páru, které jsou jen ty nejvyšší. „Budeme se snažit předvést co nejlepší výkony a bojovat za to, aby se nám to povedlo.“

Tím by zopakovaly rok 2018, kdy ovládly French Open a právě Wimbledon. Důležité bude taktéž se dostat do herní pohody, vždyť se blíží olympijské hry a Krejčíková se Siniakovou budou v Tokiu jedním z největších českých želízek v ohni.