Manic Monday: Muchová bude hrát po Plíškové. Krejčíková na centr musí zapomenout

- Radek Štohl

Derniéra něčeho neobyčejného. Slavný Wimbledon zítra naposledy bude svědkem tzv. Manic Monday. A do něho půjde také hned několik Čechů, včetně tria osmifinalistek ženské dvouhry Karolíny Plíškové, Karolíny Muchové a Barbory Krejčíkové.

Dle tradice dnes na nejslavnějším turnaji světa probíhá tzv. Middle Sunday, tedy den, který sloužil na údržbu trávníků. I díky novým technologiím však příští rok při stoletém výročí centrálního dvorce tato ojedinělost na grandslamech vymizí. Stejně jako Manic Monday, během kterého se uskuteční všechny osmifinálové zápasy mužů a žen.

Letos to znovu nebude bez české účasti. Na centrálním dvorci se však nepředstaví nikdo z nich. A to dokonce ani vítězka uplynulého French Open Barbora Krejčíková, která se v úvodním vzájemném zápase pokusí překvapit světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

Další dvě singlistky Karolína Plíšková a Karolína Muchová budou muset vzít za vděk kurtu číslo dvanáct. Plíšková na něj přibližně od 14:00 hodin vstoupí jako druhá v pořadí proti ve formě hrající Ljudmile Samsonovové, Muchovou vzápětí vyzve Španělka Paula Badosová.

Do hry se dostanou také deblisté. Na třetí pokus by svůj první zápas na turnaji, a rovnou osmifinálový, po odstoupení dvou párů měly odehrát nasazené jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které budou hrát na "patnáctce" jako třetí v pořadí. Rovněž druhý český osmifinálový debl Lucie Hradecká, Marie Bouzková musí počkat na dva zápasy, na "šestnáctce" hodlají projít přes debl Gračevová, Kalašnikovová.

Český tenis má ještě zastoupení ve smíšené čtyřhře. Roman Jebavý se s Markétou Vondroušovou postaví proti sedmnácté nasazené dvojici Š. Čang, Peers. Květa Peschkeová a její parťák pro čtyřhru Kevin Krawietz budou mít volno, debl Kosťuková, Purcell se rozhodl pro odstoupení z turnaje.

Kompletní pondělní program je k nalezení zde.