Štěpánek oplatil „sběrači“ Čechovi podporu během Wimbledonu, v Londýně přihlížel městskému derby

- Filip Lefenda

Radek Štěpánek a Petr Čech. První jmenovaný bojuje s raketou na tenisových dvorcích, druhý pro změnu s rukavicemi na rukou střeží fotbalové brány. Co jedny z nejpopulárnějších českých sportovců současnosti spojuje? Přeci velké přátelství! Oba vzájemně sledují výsledky toho druhého nejen na dálku, když čas dovolí, jsou přítomni i v ochozech!

Sedmatřicetiletý Radek Štěpánek, jenž vinou zdravotních trablí předčasně ukončil sezónu, si v závěru roku užívá zaslouženého odpočinku. V jeho rámci navštívil v sobotu očekáváné severolondýnské derby mezi fotbalisty Arsenalu a Tottenhamu. Přihlížel tak remíze 1:1, na které se podílel i český brankář Petr Čech, jenž domácím dopomohl k zisku bodu, když jedinou branku inkasoval ze značky pokutového kopu.

Karvinský rodák viděl svého kamaráda v dresu Arsenalu na vlastní oči v akci vůbec poprvé a jak sdělil na svém facebookovém účtu, s remízou úplně spokojen nebyl, vždyť „Gunners“ se mohli v případě vítězství posunout do čela Premier League! Takto zůstávají čtvrtí, Štěpánek však nakonec před návratem do tréninkového režimu pochválil „Čechína“ i za bod.

Letošní bronzový medailista z Ria tak oplatil svému kamarádovi návštěvu během konání Wimbledonu. Na tom někdejší reprezentační gólman nepřihlížel pouze utkání proti Nicku Kyrgiosovi, zúčastnil se také tréninkového utkání s Lukášem Rosolem, během kterého si střihnul roli podavače míčů. „Bavilo mě to. Stál jsem na kurtu hned vedle hráčů a zblízka viděl kvalitu úderů,“ nechal se tehdy slyšet čtyřiatřicetiletý plzeňský rodák.