Wimbledon: Krejčíková drží vítěznou šňůru, do osmifinále postupuje i Muchová

- Redakce

Sobotní program ve Wimbledonu nabídl hned sedm zápasů s českou účastí. V akci byly tři singlistky, které usilovaly o postup do osmifinále. Karolína Muchová zvládla souboj s finalistkou Roland Garros Anastasijí Pavljučenkovovou, kterou přehrála ve dvou setech. Postoupila také Barbora Krejčíková, která ve třech setech zdolala Anastasiji Sevastovovou. Závěr programu obstaral souboj Kateřiny Siniakové se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, která nakonec Češku porazila ve dvou sadách. Další české tenistky nastoupily do zápasů ve čtyřhrách.

Krejčíková drží vítěznou šňůru
Už 15. vítězství v řadě si připsala na své konto česká tenistka Barbora Krejčíková. Světová sedmnáctka porazila ve třetím kole Wimbledonu Lotyšku Anastasiji Sevastovovou (56.) po dramatické dvě a půl hodiny trvající bitvě 7:6(1), 3:6, 7:5.

Krejčíková v prvním setu hned třikrát musela dotahovat ztrátu brejku, což se jí povedlo a rozhodující tiebreak zcela ovládla. Ve druhé sadě ovšem Sevastovová zlepšila servis, nedovolila své soupeřce ani jeden brejkbol a naopak sama v šesté hře získala klíčový brejk.

Rozhodnout tak musel třetí set, ve kterém se zase role obrátily. Tentokrát Krejčíková opírala svou hru o dobrý servis, Lotyšce nenabídla žádnou šanci na brejk a duel rozhodla na returnu ve 12. gemu, kdy proměnila druhý mečbol.

„Bylo to velmi těžké, hodně jsem bojovala sama se sebou, protože jsem se necítila moc dobře. Moc si nepamatuji, co se dělo, jen jsem se snažila bojovat o každý míč. Na konci, když zkazila poslední míč, jsem byla extrémně šťastná, že je po všem,“ uvedla Krejčíková.

Muchová zvládla přehrát finalistku Roland Garros
Karolína Muchová (22.) na Wimbledonu zvládla hodně těžkou překážku a postoupila do osmifinále! V sobotním utkání 3. kola porazila finalistku letošního Roland Garros Anastasiji Pavljučenkovovou (19.) po setech 7:5, 6:3 a doplnila v osmifinále Karolínu Plíškovou.

Muchová do utkání nevstoupila nejlépe a prohrávala 0:2. Ještě před pauzou kvůli dešti ovšem srovnala na 2:2. Po návratu na kurty chvilku trvalo, než se rozehřála a čelila opět ztrátě brejku. Dokázala však otočit na 5:4 a v následující brejkované v koncovce úvodní sady zvítězila 7:5.

I ve druhé sadě začala česká tenistka ztrátou podání, ale ze stavu 0:2 se rychle oklepala, srovnala skóre a od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě. Vysloužila si tak osmifinálový souboj s Paulou Badosaovou (33.).

„Dnes to určitě nebyl můj den. Cítila jsem, že se na nic nemůžu spolehnout – na můj servis, forhend ani bekhend,“ hodnotila po utkání Muchová. „Že jsem vyhrála ve dvou setech, je pro mě opravdu dobré. Posílí mě to. Snažím se zapomenout na to, jak jsem hrála. Těší mě, jak jsem zápas zvládla mentálně.“

Siniaková přes Bartyovou neprošla
Srdnatý výkon předvedla ve třetím kole Wimbledonu Kateřina Siniaková (64.), která ale na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou nestačila a prohrála s ní po boji 3:6, 5:7.

Po ztracené první sadě, o čemž rozhodl brejk v šesté hře, vstoupila špatně do druhého setu, ve kterém rychle prohrávala 0:3. Bojovným výkonem ale dokázala na Bartyovou zatlačit a oba ztracené servisy získat zpět, když odvrátila i jeden mečbol.

V jedenácté hře ovšem čelila dalším čtyřem brejkbolům, s čímž si nakonec neporadila a Bartyová následně duel zakončila při vlastním podání.

„Moc mě to mrzí. Na rovinu si myslím, že to nebyl můj nejlepší tenis, ale ani její. Bojovala jsem se svojí hrou a měla jsem pocit, že netvořím hru a že mě ona tlačí. Ve druhém setu jsem se z ničeho pomalu dostala zpátky, měla jsem šance, ale nedokázala jsem je využít. Na centru jsem si to užila. Překvapilo mě, že mi docela dost lidí fandilo a volalo moje jméno,“ zhodnotila Siniaková.

Bouzková s Hradeckou postupují v deblu
Marie Bouzková a Lucie Hradecká zvládly utkání druhého kola čtyřhry ve Wimbledonu a postoupily do osmifinále. V sobotním utkání přehrály rusko-německou dvojici Annu Blinkovovou a Annu-Lenu Friedsamovou ve dvou setech 6:3, 6:3.

Martincová s Vondroušovou uhrály jen tři hry
Tereza Martincová s Markétou Vondroušovou prohrály zápas druhého kola čtyřhry a nestačily na nasazené pětky Šuko Aojamaovou a Enu Šibaharaovou, jimž podlehly po setech 1:6, 2:6. Zatímco pro Martincovou tím vystoupení na letošním Wimbledonu skončilo, Vondroušová bude ještě hrát spolu s Romanem Jebavým v mixu.

3. kolo ženské dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) – Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 19.) 7:5, 6:3
Anastasija Sevastovová (LAT, 56.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (17.) 6:7(1), 6:3, 5:7
Ashleigh Bartyová (AUS, 1.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (64.) 6:3, 7:5
Angelique Kerberová (GER, 28.) – Aljaksandra Sasnovičová (BLR, 100.) 2:6, 6:0, 6:1
Magda Linetteová (POL, 44.) – Paula Badosaová (ESP, 33.) 7:5, 2:6, 4:6
Jelena Ostapenková (LAT, 34.) – Ajla Tomljanovicová (AUS, 75.) 6:4, 4:6, 2:6
Sorana Cirsteaová (ROU, 45.) – Emma Raducanuová (GBR, 338.) 3:6, 5:7
Kaja Juvanová (SLO, 102.) – Cori Gauffová (USA, 23.) 3:6, 3:6

3. kolo mužské dvouhry
Matteo Berrettini (ITA, 9.) – Aljaž Bedene (SLO, 64.) 6:4, 6:4, 6:4
Hubert Hurkacz (POL, 18.) – Alexandr Bublik (KAZ, 38.) 6:3, 6:4, 6:2
Ilja Ivaška (BLR, 79.) – Jordan Thompson (AUS, 78.) 6:4, 6:4, 6:4
Lorenzo Sonego (ITA, 27.) – James Duckworth (AUS, 91.) 6:3, 6:4, 6:4
Taylor Fritz (USA, 40.) – Alexander Zverev (GER, 6.) 7:6(3), 4:6, 3:6, 6:7(4)
Felix Auger-Aliassime (CAN, 19.) – Nick Kyrgios (AUS, 60.) 2:6, 6:1 skreč Kyrgios
Roger Federer (SUI, 8.) – Cameron Norrie (GBR, 34.) 6:4, 6:4, 5:7, 6:4
Marin Čilič (CRO, 37.) – Daniil Medveděv (RUS, 2.) 7:6(3), 6:3, 3:6, 3:6, 2:6

2. kolo ženské čtyřhry
BOUZKOVÁ, HRADECKÁ – Blinkovová (RUS), Friedsamová (GER) 6:3, 6:3
Aojamaová, Šibaharaová (JPN) – MARTINCOVÁ, VONDROUŠOVÁ 6:1, 6:2
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Kalinská (RUS), Putincevová (KAZ) bez boje

2. kolo smíšené čtyřhry
Monroe (USA), VORÁČOVÁ – Ram, Matteková-Sandsová (USA) 3:6, 6:3, 4:6