Kuriózně ztracený bod. Chceš půjčit šortky? utahoval si Zverev ze soupeře

- Filip Lefenda

Hodně zajímavé utkání bylo ve čtvrtek na Wimbledonu servírováno divákům na kurtu číslo 2. Šestý hráč světa Alexander Zverev v něm porazil Tennyse Sandgrena jednoznačně ve třech setech, k vidění ale bylo spoustu parádních výměn. A také komická vložka, která se zrodila po kuriózně prohraném fiftýnu Američana.

Sandgren běžel během jedné z výměn na začátku třetí sady na síť, kde ji úspěšně zakončil. Bod pro něj? Ale kdeže! Američanovi totiž z kapsy vypadl „náhradní“ míč. A jelikož se mu to stalo v utkání již podruhé, po předešlém varování umpirového rozhodčího Mohameda Lahyaniho automaticky následoval trestný fiftýn.

Zverev, jenž na vypadnutí míčku sudího upozornil, přispěchal s úsměvnou nabídkou. „Kdybys potřeboval, mám kdyžtak náhradní šortky,“ popíchl soupeře.

Ten vzal ale situaci s úsměvem. V uvolněné atmosféře byl koneckonců sehrán celý duel. A diváci se náramně bavili.

„Takové zápasy nejsou úplně běžné. Tennys má velký smysl pro humor, stejně jako britští fandové. Podobné momenty si hodně užívám,“ přiznal poté na tiskové konferenci Zverev, jehož čeká po výhře 7:5, 6:2 a 6:3 ve třetím kole další Američan Taylor Fritz.

„Grandslamy bývají příliš vážné, stejně jako tenis obecně. Když ztratíte byť na vteřinu koncentraci, vše se může rychle otočit proti vám. Myslím ovšem, že trocha humoru je pro tenis prospěšná,“ dodal Němec, jehož wimbledonským maximem je dosud osmifinále z roku 2017.