Další české derby? Je nás hodně, ví Martincová. Jak ji pochválila soupeřka Plíšková?

- Marek Bartošík

Ani Wimbledon 2021 se neobejde bez českého derby ve dvouhře žen. Karolína Plíšková a Tereza Martincová zvládly nástrahy prvního a druhého kola, a tak se ve vzájemném střetnutí utkají o místenku v osmifinále travnatého grandslamu. „Dovolím si říct, že se s Kájou máme rády, je to neskutečná hráčka,“ řekla před pátečním derby Martincová.

Na letošním Australian Open se ve třetím kole utkaly Karolíny Muchová a Plíšková, na Roland Garros proti sobě svedl los už v úvodní rundě Kristýnu Plíškovou a Barboru Krejčíkovou. A ve třetím kole Wimbledonu pro změnu změří síly Karolína Plíšková a Tereza Martincová.

Obě se letos v All England Clubu prezentují velmi dobrou hrou. Nicméně zatímco Plíšková útočí už na třetí osmifinálovou účast v řadě, stále se lepšící Martincová se ve třetím kole grandslamu představí poprvé v kariéře.

„Už se o ní ví víc, ale v podstatě hraje každý zápas nahoru,“ pochválila svou další vyzyvatelku Plíšková. „Teď se jí daří a proti mně nemá vůbec co ztratit. Je bojovná, nedá míč zadarmo, takže musím být od prvního do posledního míče připravena a nečekat na její chyby. Bude to těžké, i na US Open to byl těžký zápas,“ připomněla svou předloňskou výhru 7:6(6) a 7:6(3) Plíšková.

Kromě tiebreakové bitvy na americkém grandslamu proti sobě Plíšková a Martincová stanuly ještě ve finále loňské exhibiční akce LiveScore Cup, kde Plíšková na antuce zvítězila 6:2 a 6:4.

Obě tenistky se zúčastnily také další exhibiční akce Tipsport Elite Trophy, na níž patřily do černého týmu. „Známe se ze Štvanice, je mladší než my. Ségra (Kristýna) se s ní bavila o něco víc. Já až teď od exhibic, to nás dalo dohromady. Je to fajn holka,“ doplnila na adresu Martincové devětadvacetiletá Plíšková.

A co říká o své zkušenější krajance šestadvacetiletá Martincová, jež letos v dubnu pronikla do elitní stovky žebříčku? „Dovolím si říct, že se s Kájou máme rády. Je to neskutečná hráčka, hraje teď opravdu výborně,“ uznala kvality favorizované soupeřky Martincová, která už má letos za sebou derby proti Lucii Hradecké a Kristýně Plíškové.

„Co se dá dělat, je nás Češek hodně. Jsem ráda, že to nepřišlo dřív, ale nemám z toho radost. Jediné pozitivum je, že jedna Češka půjde dál,“ upřímně konstatovala Martincová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec)