Hlavně se bavit! A třetí kolo Wimbledonu? Je to určitě úspěch, má jasno Krejčíková

- Marek Bartošík

Už čtrnáctou výhru v řadě si připsala rozjetá Barbora Krejčíková, která ve druhém kole Wimbledonu vyzrála na zkušenou Němku Andreu Petkovicovou. Šampionka ze Štrasburku a pařížského Roland Garros tak potvrzuje předpovědi expertů, že její solidní a zároveň pestré hře může specifický zelený pažit svědčit. „S každým zápasem a tréninkem se mi trochu zlepšuje pohyb. Vím, co si můžu dovolit a co ne. Třetí kolo je tady určitě úspěch,“ hlásila na tiskové konferenci Krejčíková.

Barbora Krejčíková sice zahrála méně vítězných úderů než nevynucených chyb (24:28), přesto na Wimbledonu postoupila po výhře 7:5 a 6:4 nad Andreou Petkovicovou už do třetího kola. Ačkoliv by mohla být ve formě hrající Češka namlsaná ze zázračného tažení v Paříži, i postupu mezi nejlepší dvaatřicítku na travnatém grandslamu si s úctou považuje.

„Pro mě už byl úspěch, že jsem uhrála první kolo a dostala se do druhého. Teď jsem odehrála další dobrý zápas. Jsem klidná, nemám co ztratit. Nemám tady žádná očekávání, ani na svoji kariéru už nemám žádná očekávání. Všechno, co jsem chtěla, už jsem zvládla. Chci se bavit, že můžu hrát velké turnaje. A výhra je bonus,“ přiblížila Krejčíková.

Světová sedmnáctka se zatím s trávou sžívá velmi dobře, zároveň si ale uvědomuje úskalí klouzavého podkladu. „Jsem ráda, že jsem zdravá. Musím to zaklepat, aby se mi nic nestalo. Z trávy mám trošku strach, viděla jsem padat hodně lidí. Důležité je se nezranit, musím být opatrná,“ má o svých prioritách v All England Clubu jasno grandslamová šampionka.

K dobré kondici a zdravotnímu stavu obecně jí pomáhá její oblíbená činnost – spánek. „Usnu na lusknutí prstu. Kdybych si tady lehla, do pěti minut spím,“ pobaveně líčila na tiskové konferenci. „Mám obrovskou výhodu. Plno lidí nechápe, že můžu spát před zápasem, že spím v letadle i v autě.“

Krejčíková navíc není příliš vybíravá, třeba speciální polštáře si s sebou nevozí. „Ale vozím si plyšáky. A mám radši tvrdší postel, do měkké zapadnu a bolí mě záda,“ popsala tenistka, jejíž další soupeřkou bude Lotyška Anastasija Sevastovová (56.).

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
2. kolo ženské dvouhry
Andrea Petkovicová (GER, 130.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (17.) [14] 5:7, 4:6