Wimbledon? Dovolená! Kyrgios se představí poprvé od Australian Open

- Michal Hladký

Řecký bouřlivák Nick Kyrgios se vrací na okruh. Poté, co kvůli celosvětové pandemii od únorového Australian Open neodehrál ani zápas, se má v plánu představit na Wimbledonu. A to jak ve dvouhře, tak po boku Venus Williamsové ve smíšené čtyřhře.

„Wimbledon beru jako dovolenou. Rok a půl jsem neopustil Austrálii a užíval si svobodu. Tenis jsem nesledoval, byl jsem bez něho šťastný,“ zmínil se Nick Kyrgios.

A prozradil, jak má v plánu „dovolenou“ strávit. „Chci si to jen užít. Už nějakou dobu jsem nebyl na kurtu, ale tak nějak cítím, že ještě mám co tenisu nabídnout. Dám si nějaké jahody a zrelaxuji,“ nechal se slyšet Australan.

Ten se naposledy představil na Australian Open, kde vypadl ve třetím kole. V něm nestačil na Dominica Thiema, proti kterému sice vedl 6:4 a 6:4, po setech 3:6, 4:6 a 4:6 ale musel zkousnout hořkou prohru.

Momentálně 61. tenista světového žebříčku má na anglickém trávníku na co navazovat. V roce 2015 tam došel až do čtvrtfinále, podobně daleko dokráčel na grandslamu pouze na Roland Garros (2014).

Výpravu za napodobením tohoto úspěchu započne v úterý, přičemž mu bude stát v cestě Francouz Ugo Humbert (25.). Šestadvacetiletý Kyrgios si také po sedmi letech zahraje smíšenou čtyřhru, a to po boku Američanky Venus Williamsové.