WTA

První trénink? Vypadal otřesně, řekla Siniaková. Teď je finalistkou v Bad Homburgu!

- Radek Štohl

Přes tři hodiny na kurtu v pátek pobyla Kateřina Siniaková. Pětadvacetiletá Češka v německém Bad Homburgu však neodehrála jeden, nýbrž dva singlové zápasy. Po vítězstvích nad Laurou Siegemundovou a Sarou Sorribesovou Tormovou postoupila do svého premiérového finále dvouhry na travnatém povrchu.

Vinou dešťových přeháněk se Kateřina Siniaková ve čtvrtek na kurt vůbec nedostala. O den později tak nastoupila už dopoledne, Lauru Siegemundovou za hodinu a tři čtvrtě porazila 7:5, 6:4. Za další dvě hodiny už nastoupila do střetnutí se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou.

Siniaková hned zkraje zápasu uspěla na returnu, o brejk ve čtvrté hře přišla. Češka se však nenechala rozhodit, připsala rebrejk, ve zbytku sady ještě jednou uspěla při podání soupeřky.

Druhý set byl ve znamení jediného brejkbolu, který Siniaková zužitkovala ve třetím gemu, zásluhou čehož se poprvé od ledna 2018 podívala do finále dvouhry WTA.

Jsem hrozně moc ráda, že jsem to takhle zvládla. Cítím se dobře a myslím, že i dobře hraju,“ radovala se Siniaková, jež postoupila do singlového finále na akci WTA poprvé od ledna 2018.

„Už je to chvilka,“ usmívala se na tiskové konferenci. „Hlavně jsem ráda, že jsem prolomila ta semifinále.“

Siniaková, která zvládla v Bad Homburgu už čtyři utkání, těží na specifickém povrchu mimo jiné z vynikající hry na síti. „Určitě si myslím, že svou hru umím na trávu přizpůsobit. Když mám šanci, měla bych jít na síť. Myslím, že se mi to zatím daří a že se mě holky na síti docela bojí. Daří se mi tady hrát agresivně zezadu a dokončovat výměny na síti,“ libovala si 76. hráčka singlového žebříčku WTA.

Její mise v Bad Homburgu přitom nezačala nejlépe. „V pátek jsem měla první trénink a ten vypadal otřesně,“ přiznala pětadvacetiletá Češka.

Pomalý rozjezd má nicméně parádní pokračování, a Siniaková se tak po finálových účastech z antuky a tvrdého povrchu dočkala i úspěchu na trávě.

„To je super, jsem ráda! Doufám, že přidám i ten třetí titul, protože mám titul z antuky i betonu. Zítra však očekávám velmi těžký zápas. Budu se snažit si to užít, nechám tam všechno,“ hlásila před finálovou bitvou Siniaková, jež zabojuje o svou třetí trofej ze singlu proti lepší z dvojice Petra Kvitová, Angelique Kerberová.

WTA

Bad Homburg Open presented by Engel & Völkers (ženy, GER, 235 238 USD, tráva)
Semifinále dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (76.) – Sara Sorribesová Tormová (ESP, 54.) 6:2, 6:4

Čtvrtfinále dvouhry
Laura Siegemundová (GER, 55.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (76.) 5:7, 4:6