WTA

Skvěle! Siniaková i Kvitová zvládly čtvrtfinále a jsou krok od společného finále

- Radek Štohl

První páteční krok v německém Bad Homburgu zvládly na jedničku. Kateřina Siniaková ani Petra Kvitová ve čtvrtfinálových zápasech dvouhry neztratily ani set, obě Češky tak během odpoledne čeká semifinálový duel. Siniaková vyzve Saru Sorribesovou Tormovou, Kvitová se utká s Angelique Kerberovou.

Jako první se o účast v semifinále porvala Kateřina Siniaková. Pětadvacetiletá tenistka proti Lauře Siegemundová vedla 3:1, mezi šestým a osmým gemem se dostavily tři brejky, stav tak byl srovnaný 4:4. Siniaková však za stavu 5:5 potřetí v utkání uspěla na returnu, posléze brejk potvrdila a získala sadu ve svůj prospěch.

Zkraje druhého setu se hráčkám nedařilo na servisu, během úvodních pěti gemů si ani jedna z nich nedokázala podání udržet. Zlomila to až Češka, která se dostala do vedení 4:2. Ve zbytku dějství si hráčky servisy už pohlídaly, Siniaková tak za poslední měsíc uhrála druhé semifinále dvouhry WTA.

Krátce po poledni se na kurt dostala Petra Kvitová. Ačkoliv hned na úvod přišla o podání, vydařil se jí rebrejk. Za stavu 2:2 odvrátila celkem čtyři brejkboly, následně navíc uspěla na returnu. První set pro sebe urvala za pětatřicet minut hry.

Kvitová navíc ve druhé sadě šla do vedení 2:0. Brejk držela až do osmé hry, set nakonec dospěl do zkrácené hry. V té bylo k vidění hned patnáct minibrejků. Češka za stavu 7:8 na returnu odvrátila setbol, sama v závěru využila pátý mečbol.

WTA

Bad Homburg Open presented by Engel & Völkers (ženy, GER, 235 238 USD, tráva)
Čtvrtfinále dvouhry
Laura Siegemundová (GER, 55.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (76.) 5:7, 4:6
PETRA KVITOVÁ (12.) – Nadia Podoroská (ARG, 39.) 6:3, 7:6(10)