Los Wimbledonu: Těžký úvod pro Češky. Kvitová vyzve Stephensovou, Bouzková bývalou světovou dvojku

- Radek Štohl

České tenistky hned na úvod Wimbledonu potkal těžký los. Petra Kvitová se v prvním kole utká s bývalou třetí hráčkou světa a osmifinalistkou nedávného French Open Sloane Stephensovou, Kateřina Siniaková se pokusí najít recept na semifinalistku z roku 2017 a vítězku letošního Nottinghamu Johannu Kontaovou.

Los se s českými tenistkami rozhodně nemazlil. Náročná cesta čeká také vítězku French Open Barboru Krejčíkovou, která poměří síly s osmnáctiletou Clarou Tausonovou, někdejší světovou juniorskou jedničkou. Finalistka předminulého Roland Garros Markéta Vondroušová narazí na semifinalistku probíhajícího turnaje v Eastbourne Anett Kontaveitovou.

Čtvrtfinalistka posledního ročníku Wimbledonu Karolína Muchová svoji obhajobu do této fáze turnaje zahájí proti nedávné finalistce Nottinghamu Šuaj Čang. Jmenovkyně Muchové Karolína Plíšková, která nezvládla poslední tři zápasy, se utká se semifnalisktou letošního French Open Tamarou Zidanšekovou. Zastavit sedm porážek v řadě se pokusí Kristýna Plíšková, proti bude stát Danka Koviničová.

První přímá účast ve Wimbledonu bude velkou zkouškou pro Terezu Martincovou, jež čeká čtvrtfinalistka z roku 2019 Alison Riskeová. Marie Bouzková poté půjde do zápasu proti někdejší světové dvojce a finalistce z roku 2010 Vere Zvonarevové.

Los 1. kola ženské dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (76.) –⁠ Johanna Kontaová (GBR, 30.)
BARBORA KREJČÍKOVÁ (17.) –⁠ Clara Tausonová (DEN, 93.)
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (40.) –⁠ Anett Kontaveitová (EST, 27)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) –⁠ Šuaj Čang (CHN, 36.)
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (107.) –⁠ Danka Koviničová (MNE, 60.)
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (10.) –⁠ Tamara Zidanšeková (SLO, 46.)
TEREZA MARTINCOVÁ (87.) –⁠ Alison Riskeová (USA, 31.)
PETRA KVITOVÁ (12.) –⁠ Sloane Stephensová (USA, 69.)
MARIE BOUZKOVÁ (51.) –⁠ Vera Zvonarevová (RUS)

Jediný český mužský zástupce dvouhry Jiří Veselý, který ve Wimbledonu dvakrát uhrál osmifinále, dostal přijatelný los v podobě Němce Yannicka Hanfmanna. V případě výhry půjde na lepšího z dvojice Márton Fucsovics/Jannik Sinner.

Los 1. kola mužské dvouhry
JIŘÍ VESELÝ (71.) –⁠ Yannick Hanfmann (GER, 99.)