Wimbledon: Smitková nevyužila šance na returnu a hlavní soutěž nevybojovala

- Redakce

Tereza Smitková (487.) si na další účast v hlavní soutěži Wimbledonu musí počkat. Česká tenistka v závěrečném kole kvalifikace padla se Sin-jü Wang (144.) po hodině a 21 minutách 4:6 a 3:6. Zatímco Smitková proměnila pouze jediný ze sedmi brejkbolů, Číňanka využila hned tři z pěti příležitostí na returnu.

Česká tenistka mohla mít výborný nástup do zápasu, v úvodním gemu si vytvořila tři brejkboly v řadě, šanci však nezužitkovala. Další dvě šance měla v sedmém gemu, soupeřka ale znovu byla proti.

Úvodní brejk duelu tak přišel v osmé hře, kdy Smitková neodvrátila první hrozbu soupeřky. I když Češka získala rebrejk, o gem později znovu ztratila servis, vinou čehož tak prohrála první sadu 4:6.

Smitková navíc hned ztratila první servis ve druhé sadě, následně zahodila brejkbol. Za stavu 2:5 při vlastním podání ještě odvrátila mečbol, při returnu soupeřky už ale šanci nedostala.

„Soupeřka zahrála v klíčových momentech lépe. Snažila se mě hned tlačit přes dlouhé míče a vycházelo jí to. A taky se lépe popasovala s podmínkami. Hrály jsme na dost otevřeném kurtu, docela tam pofukovalo,“ uvedla pro Tenisový svět Smitková, která v utkání využila pouze jediný ze sedmi brejkbolů.

„Ona většinou dobře zapodávala. Pamatuji si ale jednu šanci, která mě mrzí. Na returnu jsem šla do druhého servisu a uskočilo mi to, takže jsem soupeřku nezatlačila, ale míč jsem jí jenom nalila,“ mrzelo šestadvacetiletou Češku.

Osmifinalistka Wimbledonu 2014 je přesto se svým účinkováním v kvalifikace spokojená. Před nevydařeným soubojem proti Číňance Wang totiž porazila Rumunku Jaqueline Cristianovou (153.) a Rakušanku Barbaru Haasovou (157.). Postupem do finálového kola kvalifikace si vysloužila 30 bodů do žebříčku WTA.

„Po zápase je to pro mě těžké, ale budu relativně spokojená. Mohla jsem prohrát už v prvním kole. Každý bod navíc je fajn,“ uznala Smitková.

Česká tenistka, která může pro akce WTA stále využívat chráněný žebříček (183. místo), už pomalu vyhlíží domácí turnaj Livesport Prague Open, jehož kvalifikace začne 10. července.

„Jsem ráda, že můžu trénovat na hardu a že nebude žádný skok na antuku,“ uzavřela Smitková.

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
Finále kvalifikace žen
TEREZA SMITKOVÁ (487.) – Sin-jü Wang (CHN, 144.) 4:6, 3:6