Světová pětka se kvůli zranění odhlásila z Wimbledonu

- Jan Vojkůvka

AKTUALIZOVÁNO - Světová pětka Dominic Thiem se odhlásil z blížícího se Wimbledonu z důvodu zranění zápěstí, kvůli němuž už skrečoval zápas druhého kola s Adrianem Mannarinem na Mallorce. Pro vítěze loňského US Open se jedná o další problémy v probíhající nepovedené sezoně.

Rakušan skrečoval osmifinálový souboj na Mallorce za stavu 5:2 ve svůj prospěch. Problémem světové pětky bylo, že si při jednom z forhendů poranil zápěstí.

Sedmadvacetiletý tenista měl přitom nakročeno k tomu, aby přerušil sérii tří porážek v řadě. Jeho zranění však bylo vážnějšího rázu, což následně potvrdila i konzultace se specialistou v Barceloně, který Rakušanovi nedoporučil nastoupit v All England Clubu.

Pro Thiema se jedná o další velkou komplikaci v probíhajícím ročníku. Kvůli špatné formě a horší fyzické kondici si už v březnu vzal měsíc a půl dlouhou pauzu, ale po návratu na kurty nadále nemohl být se svými výkony spokojen.

V této sezoně vyhrál jen devět zápasů a hned deset jich prohrál. Na oblíbené antuce sice došel do semifinále v Madridu, ale následně si připsal tři porážky ze čtyř zápasů a na Roland Garros vypadl hned v prvním kole. A po turnaji na Mallorce si musí vzít další, tentokrát nedobrovolnou, pauzu.