Bohatá účast na Wimbledonu. Čeští zástupci jistě obsadí deset míst ve dvouhře i čtyřhře

- Marek Bartošík

Wimbledon 2021 bude dalším grandslamovým turnajem, na který vyrazí početný kontingent českých zástupců. Účast v hlavní soutěži dvouhry si zajistilo devět Češek a také Jiří Veselý, doplnit je můžou ještě případní úspěšní kvalifikanti. Ve čtyřhře bude zápolit osm českých tenistek a také duo Roman Jebavý, Jiří Veselý.

Hned čtyři české tenistky budou na letošním Wimbledonu patřit mezi nasazené. Karolína Plíšková bude turnajovou devítkou, Petra Kvitová bude nasazena jako číslo 11. Barbora Krejčíková, která senzačně ovládla Roland Garros, bude nasazenou patnáctkou. A konečně Karolína Muchová figuruje na 20. pozici.

Mezi nenasazenými se nacházejí Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Tereza Martincová, Kristýna Plíšková a také Jiří Veselý, jenž je zatím jediným mužským zástupcem v hlavní soutěži dvouhry. Doplnit ho můžou Zdeněk Kolář a Tomáš Macháč, kteří ve středu odehrají druhé kolo kvalifikace. V odloženém prvním kole kvalifikace dnes uspěla Tereza Smitková.

Právě Jiří Veselý bude s Romanem Jebavým tvořit ryze český pár v mužské čtyřhře. V ženském deblu je české zastoupení podstatně bohatší. Nasazenými jedničkami budou Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které na Roland Garros oslavily svou třetí společnou grandslamovou trofej na profesionálním okruhu.

Lucie Hradecká a Marie Bouzková, tedy čerstvé šampionky z Birminghamu, uzavírají seznam nasazených párů jako čísla 16. Do soutěže čtyřhry naskočí i české duo Tereza Martincová, Markéta Vondroušová, dále Renata Voráčová spolu s Japonkou Miju Katóovou a Květa Peschkeová po boku Němky Vivian Heisenové.

Dosud není znám seznam účastníků smíšené čtyřhry, pořadatelé stanovili uzávěrku přihlášek na středu 30. června.

Hlavní soutěž Wimbledonu vypukne v pondělí 28. června, tituly ve dvouhře obhajují Srb Novak Djokovič a Rumunka Simona Halepová.

Kompletní seznamy přihlášených si můžete prohlédnout na oficiálním webu turnaje.

Kompletní seznamy nasazených, od letoška vycházející výhradně z žebříčků ATP a WTA, si můžete prohlédnout tamtéž.