Velká komplikace pro účast na olympiádě! Wawrinka má za sebou další operaci

- Marek Bartošík

Stana Wawrinku provází v posledním období velká smůla. Někdejší třetí hráč žebříčku na svém Instagramu informoval, že podstoupil už podruhé za poslední čtvrtrok operaci levého chodidla. Návrat Wawrinky, který se na kurtu dosud naposledy představil zkraje března, se tak znovu odkládá. Ve velkém ohrožení je i Švýcarova účast na olympiádě v Tokiu, na níž tenisové soutěže startují už 24. července.

Po vynechání kompletní travnaté části sezóny vyslal Stan Wawrinka svým fanouškům další nepříjemnou zprávu. Šestatřicetiletý Švýcar se nezbavil problémů s levým chodidlem, a proto absolvoval další operaci. „Stejné místo, jiný den. Není to místo, kde bych chtěl být, ale stále mám úsměv na tváři,“ napsal na svůj instagramový účet 30. hráč žebříčku ATP.

Trojnásobný grandslamový šampion chybí kvůli zdravotním potížím na okruhu už od začátku března, kdy hrál na turnaji v Dauhá. Od té doby vynechal Dubaj, Miami a také kompletní antukovou i travnatou část sezóny.

Kdy se Wawrinka vrátí do akce, zatím není jasné. Ve výrazném ohrožení je jeho start na olympijských hrách v Tokiu, kde dosud figuruje na seznamu účastníků. Zkušený Švýcar měl pod pěti kruhy zaútočit také na medaili ze čtyřhry po boku Rogera Federera. Právě tato dvojice, jíž se přezdívá „Fedrinka“, získala zlato na olympiádě v Pekingu před třinácti lety.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85)