Nezapomenutelná oslava tenisu. US Open se uskuteční před zcela zaplněnými ochozy

- Filip Lefenda

Ještě donedávna nemyslitelné se už na přelomu srpna a září stane v New Yorku s velkou pravděpodobností skutečností. Vedení amerického tenisového svazu (USTA) oznámilo konání letošního US Open bez omezení v počtu diváků.

V loňské sezoně se turnaj v areálu ve Flushing Meadows odehrál v uzavřené bublině zcela bez návštěvníků. O rok později bude všechno jinak. US Open se po oznámení USTA stane prvním grandslamem od loňského Australian Open, do jehož hlediště se vrátí fanoušci v plném rozsahu.

„Jsme opravdu nadšeni, že můžeme znovu přivítat naše skvělé fanoušky. Byli jsme hrdí, že se nám v loňském roce podařilo turnaj uspořádat v těžkých podmínkách, chyběli nám ale diváci. Moc dobře víme, že právě oni jsou nedílnou součástí celé akce. Letošní US Open slibuje nezapomenutelnou oslavu tenisu, který překonal těžké časy,“ prohlásil výkonný ředitel USTA Mike Dowse.

Sto procent kapacity bude fanouškům k mání také na podniku ATP Masters v Cincinnati, který je jednou z generálek právě před US Open. Poslední ročník se vinou pandemie koronaviru a přísných hygienických opatření uskutečnil bez diváků v New Yorku.

Hlavní soutěž letošního US Open odstartuje v pondělí 30. srpna. Mužský vítěz bude znám v neděli 12. září, ženská šampionka pak o den dříve.