Druhé finále, první titul! Bouzková s Hradeckou navázaly na úspěšnou spolupráci

- Jan Vojkůvka

Tato souhra rozhodně funguje! Spojení sil Marie Bouzkové a Lucie Hradecké přináší velmi úspěšnou spolupráci, což Češky prokázaly na turnaji v Birminghamu. Teprve druhá společná akce jim vynesla druhé finále a dokonce i první titul. Ve finále porazily Tunisanku Džabúrovou a Australanku Perezovou 6:4, 2:6, 10:8.

Velmi blízko prvenství byl český pár už v dubnu v americkém Charlestonu. Na místní zelené antuce se při své společné premiéře prokousaly až do finále, ve kterém ovšem nestačily na americko-nizozemskou dvojici Melicharovou a Schuursovou.

Na zeleném podkladu hrály i tento týden, byť se tentokrát jednalo o travnatý povrch. A jejich teprve druhý společný turnaj už vyšel dokonale. Nenašly totiž přemožitelky.

V cestě za triumfem vyřadily například velmi silné sestra Čchanovy ve čtvrtfinále, když získaly supertiebreak ve svůj prospěch v poměru 10:5. A supertiebreak potřebovaly i v nedělním finálovém souboji.

Proti Džabúrové, která oslavila v Birminghamu první singlovou trofej, a Perezové byly v koncovce lepšími hráčkami na dvorci. Za stavu 7:8 získaly tři body v řadě a strhly vítězství na svou stranu.

Zatímco pro Bouzkovou se jedná o vůbec první titul na okruhu WTA, Hradecká vybojovala už 25. trofej. Poprvé však uspěla na trávě.