Parádní premiéra! Siniaková v Bad Homburgu ztratila jen pět her

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková na turnaji v německém Bad Homburgu zvládla letošní travnatou premiéru a prošla do osmifinále nového turnaje z kategorie WTA 250. V utkání s Ruskou Varvarou Gračevovou zvládla přetahovanou v prvním setu, dostala se do pozice lepší a nebezpečnější hráčky na dvorci a zvítězila ve dvou setech 6:3, 6:2.

Poprvé od roku 2019 se Siniaková vydala na travnaté kurty, a jak se zdá, forma, kterou nabrala na antuce během turnajů v Parmě a Paříži, se jí stále drží. V německém Bad Homburgu totiž v prvním kole hladce přešla přes Gračevovou, s níž se přetahovala jen v prvních gemech zápasu.

Češka do utkání vstoupila výborně a vybojovala vedení 2:0. Pak sice nechala Rusku srovnat na 2:2, ale v páté hře se přes shodu dostala k dalšímu brejku. Ten následně potvrdila na podání, přičemž v šestém gemu čelila hned pěti brejkbolům, z toho třem v řadě.

Jakmile tento kritický gem zvládla, definitivně převzala otěže zápasu a začala potvrzovat roli favoritky. Soupeřce totiž ve zbytku utkání už nepovolila ani jeden brejkbol, sama pak dál řádila na returnu.

První set zakončila při podání soupeřky, když využila hned první setbol a v úspěšném agresivním výkonu pokračovala i ve druhé sadě. Gračevové prorazila servis ve čtvrté hře a také celý duel ukončila při returnu v osmém gemu, který patřil mezi skutečně maratonské. Hrálo se totiž přes osm shod.

Ve druhém kole Siniaková narazí na vítězku zápasu mezi Amandine Hesseovou a Jessicou Pegulaovou, které by se měly střetnout v pondělí.