Murray chtěl vytrolit Angličany. Fanoušci vrátili tvrdý úder

- Jan Vojkůvka

Skotský tenista Andy Murray to na sociálních sítích pořádně schytal. Rýpnutí do Angličanů po vzájemném souboji na mistrovství Evropy ve fotbale, na kterém Skotsko vybojovalo proti favoritům z Anglie bod za remízu 0:0, vyvolalo pořádnou bouři.

„Skvělá zábava dnes večer. Férová hra od Angličanů. Tvrdě makali, hluboko bránili a tuto remízu si zasloužili,“ napsal Brit na sociálních sítích. Spustil tím ale pořádný poprask.

Reakce na sebe totiž nenechaly dlouho čekat a k Murraymu v některých případech nebyly vůbec přívětivé.

„Skotsko oslabuje bod, když potřebuje tři, aby zůstalo ve hře. To je mentalita Mickeyho Mouse,“ přirovnal uživatel Lee Anderson Murrayho a jemu podobné k populární komiksové postavičce.

„Nemáš vůbec potuchy o fotbale, stejně jako nedokážeš hrát tenis,“ napsal další z uživatelů Twitteru. „Nevím, co je více nudnějšího. Jestli způsob, jakým jsme hráli, nebo ty,“ přidal se další.

„Zvláštní, jak někdo může být hrdý na remízu. V úterý se budeme smát, až Skotsko pojede domů a Anglie postoupí,“ uvedl Casey Robertson.

Mnozí však ocenili jeho smysl pro humor a tzv. trolling. Ten Murraymu rozhodně neschází, což prokázal už mnohokrát, a i tentokrát může být, dle vlny reakcí, spokojen.