Příprava na Wimbledon? Djokovič zvolil zajímavý dvojboj na Mallorce

- Marek Bartošík

Originální přípravu na Wimbledon si letos naordinoval Novak Djokovič. První hráč žebříčku, který triumfoval na nedávném Roland Garros, se představí na travnatém turnaji ATP na Mallorce. Čtyřiatřicetiletý Djokovič tam však na rozdíl od Daniila Medveděva či Dominica Thiema nenastoupí ve dvouhře, ale pouze ve čtyřhře. Kromě toho sehraje ještě v pátek vpodvečer exhibiční souboj proti Španělu Felicianovi Lópezovi.

Novak Djokovič je díky svým pěti wimbledonským titulům jedním z nejúspěšnějších travařů historie, nicméně ostrý přípravný turnaj před travnatým grandslamem hraje především v posledních letech pouze výjimečně.

Jeho letošní cesta na španělskou Mallorcu tak může být pro kdekoho poněkud překvapivá. Nejlepší hráč světa se však na tamním Mallorca Championships představí pouze ve čtyřhře, do níž nastoupí s dosud neznámým parťákem.

Vzhledem k blížící se olympiádě v Tokiu (od 24. července) by mohl devatenáctinásobný grandslamový šampion spojit síly s krajanem Dušanem Lajovičem, který bude na Mallorce hrát.

Djokovič se objeví také v pátečním exhibičním utkání proti Felicianu Lópezovi, jenž patří ke specialistům na travnatý povrch. Právě se zkušeným Španělem by srbská hvězda mohla podle spekulací startovat ve čtyřhře.

Hlavním cílem Djokoviče je nyní příprava na Wimbledon, jehož hlavní soutěž vypukne v pondělí 28. června. Čtyřiatřicetiletý tenista ovládl poslední dva ročníky, které se konaly, celkem posbíral v All England Clubu pět trofejí (2011, 2014–15, 2018–19). Kromě toho slavil titul i na travnatém turnaji ATP v Eastbourne (2017).