Přijde o Wimbledon. Goffin se při podklouznutí v Halle ošklivě zranil

- Jan Vojkůvka

Tráva bývá mnohdy velmi nevyzpytatelným povrchem. Kluzký pažit a nejrůznější hrbolky mohou nejen měnit ráz výměn, ale také mohou přivodit nejrůznější zranění. Přesně tím si nyní prochází Belgičan David Goffin, který už v prvním kole Noventi Open v Halle musel skrečovat zápas s Corentinem Moutetem. A jak se nyní ukazuje, jeho zranění je mnohem vážnější, než se čekalo. Musel se totiž odhlásit i z Wimbledonu.

Celá situace se odehrála během několika málo okamžiků. Goffin mířil na střed dvorce, zatímco soupeř mu zahrál úder do protipohybu. Belgický tenista se pokusil rychle zareagovat a míček doběhnout, jenže při změně směru svého běhu podklouzl a velmi nepříjemně se zranil.

Okamžitě po jeho pádu na zem bylo jasné, že je zle. Bývalý člen elitní světové desítky si totiž podvrtnul kotník a zápas pro něj na začátku třetího setu skončil...

Následek tohoto podklouznutí je přitom mnohem vážnější, než se původně očekávalo. Goffin se musí odhlásit z Wimbledonu a navíc ještě není znám ani celý rozsah jeho zranění, což situaci zhoršuje.

„David se oficiálně odhlásil z Wimbledonu kvůli zranění kotníku,“ oznámil jeho agent Martin Roux. „V tuto chvíli netušíme, jak dlouho bude mimo hru. David mi řekl, že jeho stav je vážnější než při menším podvrtnutí. Kotník stále nepřestal natékat.“

„David si uvědomuje, že k tomu, aby hrál, nebude stačit kotník pouze ledovat a obvazovat. Pravděpodobně má poškozené vazy,“ pokračoval Roux. „Myslíme, že ideální bude další vyšetření ke konci týdne, aby se mohlo začít s léčebným procesem, a to zejména proto, že brzy po Wimbledonu startují olympijské hry. Ty jsou nyní jeho dalším cílem,“ dodal směrem k plánům světové třináctky.