Překvapivé rozhodnutí. Nadal vynechá Wimbledon i olympiádu

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal ve čtvrtek oznámil, že vynechá kompletní travnatou část sezony a nevypraví se ani na olympijské hry do Tokia. Světová trojka chce po vyřazení v semifinále Roland Garros dopřát svému tělu pořádný odpočinek.

Informace o svém rozhodnutí sdělil Nadal na svých sociálních sítích.

„Rozhodl jsem se nezúčastnit se tento rok Wimbledonu a olympijských her v Tokiu,“ napsal Španěl. „Nikdy není lehké takové rozhodnutí učinit, ale musím poslouchat své tělo a po debatě se svým týmem rozumím tomu, že je to správné rozhodnutí.“

Bývalá světová jednička má za sebou velké zklámání ze svého působení na Roland Garros, kde skončila už v semifinále na raketě Novaka Djokoviče. Po této porážce Nadal přehodnotil své plány a chce pošetřit své tělo i síly, aby mohl, dle svých slov, na tenisových kurtech vydržet o něco déle.

„Mým cílem je prodloužit si kariéru a pokračovat v tom, co mě dělá šťastným, tedy hrát a bojovat o profesionální i osobní cíle na nejvyšší úrovni,“ podotkl.

K vynechání Wimbledonu, kde triumfoval v letech 2008 a 2010 jej přinutil i fakt, že travnatá sezona byla narušena posunem Roland Garros. „Fakt, že mezi Roland Garros a Wimbledonem jsou pouze dva týdny, neusnadnil mému tělu možnost zotavit se po vždy náročné antukové sezoně,“ pokračoval.

Kromě Wimbledonu ovšem vynechá i olympiádu, která startuje za více než měsíc. Své cíle si však na olympijských hrách už dříve splnil, když se mu povedlo získat zlaté medaile ve dvouhře (2008) i čtyřhře (2016).

„Olympijské hry pro mě vždy znamenaly hodně a jako pro sportovce pro mě byly prioritou. Každý si chce olympiádu aspoň jednou zažít, mně se to povedlo třikrát a měl jsem i tu čest být vlajkonošem naší země,“ dodal Nadal.