Velká generálka na Wimbledon nebude. Kvitová se odhlásila z Berlína

- Marek Bartošík

Petra Kvitová (12.) se rozhodla odhlásit z nadcházejícího travnatého turnaje v Berlíně, který začíná 14. června. Jednatřicetiletá Češka si při plnění mediálních povinností po prvním kole Roland Garros nešťastně poranila kotník. Následné vyšetření ukázalo, že si Kvitová konkrétně natrhla vaz v levém kotníku.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová zatím figuruje ve startovní listině pro akci v Bad Homburgu (od 20. června). Nicméně klíčové pro ni bude připravit se na grandslamový Wimbledon, jenž vypukne v pondělí 28. června. Kvitová v All England Clubu slavila titul v letech 2011 a 2014.

„Ráda bych odehrála ještě jeden turnaj před Wimbledonem. Ale může se stát, že pojedu jenom do Wimblasu,“ citovala ji ČTK.

Kvitová se předloni ve Wimbledonu probojovala do osmifinále, v němž nestačila na domácí tenistku Johannu Kontaovou. Loni se v All England Clubu kvůli pandemii koronaviru poprvé od druhé světové války nehrálo.

Z turnaje v Berlíně, který patří do kategorie WTA 500, se kromě Kvitové odhlásily také Ashleigh Bartyová (1.), Naomi Ósakaová (3.), Sofia Keninová (5.), Iga Šwiateková (9.), Jennifer Bradyová (14.) a Maria Sakkariová (18.).

Startovní pole Bett1Open nicméně zůstává stále velmi našlapané. Nasazenou jedničkou by měla být Aryna Sabalenková (4.), sekundovat jí budou mimo jiné Elina Svitolinová (6.), Bianca Andreescuová (7.), Karolína Plíšková (10.), Karolína Muchová (19.) a Markéta Vondroušová (21.). O šampionce bude jasno v neděli 20. června.