Kyrgios odkládá návrat na kurty. V ohrožení je i start ve Wimbledonu

- Jan Vojkůvka

Australský tenista Nick Kyrgios, který plánoval návrat do akce během travnaté části sezony, musí svůj návrat na kurty odložit. Bývalého třináctého hráče žebříčku trápí bolesti krční páteře, kvůli nimž se omluvil pořadatelům turnaje v Queensu, kde se příští týden nakonec nepředstaví.

Odhlášení z Queensu je ze strany Kyrgiose velkým překvapením a je známkou toho, že jej skutečně trápí zdravotní obtíže. Australan, který letos odehrál jen dva turnaje v Melbourne (Murray River Open a Australian Open), se kvůli covidu, a přísným karanténním podmínkám v případě návratu do Austrálie, nevypravil na další betonové turnaje na Blízkém východě a ve Spojených státech, a vynechal rovněž nepříliš oblíbenou antukovou část sezony, která jej dlouhodobě nebaví.

Naopak travnatou část roku zbožňuje a velmi se těšil, že si na travnatých turnajích zahraje. Jenže nyní jeho plán dostává významné trhliny. Kvůli bolestem krční páteře musí odložit svůj dlouho plánovaný návrat.

„Má tenisová rodino, je mi velmi líto, že můj návrat musí být odsunut, ale mám nějaké nepříjemné bolesti v oblasti krku,“ napsal na svůj Twitter. „Kvůli tomu nemohu ani servírovat na sto procent,“ podotkl s tím, že na kurty se vrátí až ve chvíli, kdy bude cítit, že může mít na vývoje dění na okruhu skutečný dopad a nebude patřit jen k hráčům do počtu.

Čtvrtfinalista Wimbledonu 2014 právě ke grandslamu v All England Clubu upíná svou hlavní pozornost. Na londýnský turnaj se měl připravit právě v Queens, což byla jeho jediná přípravná akce před samotným vrcholem travnaté části sezony.

Vzhledem k tomu, že svou generálku musí vynechat, a s ohledem na zdravotní obtíže, se nyní zdá být v ohrožení i Kyrgiosova účast ve Wimbledonu.