MASTERS PAŘÍŽ: Raonic odstoupil, a tak bude Andy Murray novou světovou jedničkou!

- Jan Vojkůvka

Mužský tenis bude mít svého nového krále! Milos Raonic do dnešní semifinálové bitvy v Paříži ze zdravotních důvodů nenastoupil, a tak je jasné, že novou světovou jedničkou se stává Andy Murray, který vystřídá Novaka Djokoviće, jenž vládl světovému tenisu 122 týdnů!

Murray bude novou světovo jedničkou

Andy Murray měl před dnešním semifinálový utkáním s Milosem Raonicem jasný úkol - vyhrát! Pokud by se to rodákovi z Glasgow podařilo, stal by se novou světovou jedničkou. Na samotný souboj kanadského a skotského tenisty nakonec vůbec nedošlo, neboť zhruba hodinu před plánovaným začátkem zápasu Milos Raonic předstoupil před přítomné novináře a oznámil, že ze zdravotních důvodů nemůže nastoupit. „Ještě nevím, zdali budu schopen odcestovat do Londýna. Více budu vědět v nejbližších dnech," uvedla kanadská jednička na mimořádné tiskové konferenci. „Ve včerejším zápase s Tsongou jsem v prvním setu začal cítil bolest v mé noze. Dnes ráno jsem měl problém vstát z postele. Poté jsem šel na vyšetření, které prokázalo, že mám zranění v pravém stehnu, tudíž nejsem schopen nastoupit do dnenšího zápasu s Andym," dodal rodák z Podgoricy. Raonic tak přišel o možnost vylepšit své žebříčkové maximum, neboť v případě postupu do finále by totiž postoupil na třetí místo žebříčku ATP. 

Murray, oplývající fantastickou formou a sérií 19 výher v řadě, tak postoupil do finále, ve kterém se střetne s Johnem Isnerem. Americký dlouhán dokázal v dnešním semifinálovém boji porazit Marina Čiliće po setech 6:4, 6:3! Isner svého dnešního soupeře opět zásoboval dávkou rychlých servisů, zaznamenal celkem osmnáct es, čímž překonal Iva Karloviće v počtu es v tomto roce. Chorvatský tenista má do dnešního dne 1131 es, kdežto Isner již celkem 1141. Rodák z Greensboro je zároveň prvním americkým tenistou od roku 1999, který se dokázal probojovat do finále pařížského turnaje. Ve finále čeká Isnera velmi těžký úkol, neboť se střetne s novou světovou jedničkou!

Semifinále dvouhry
Marin Čilič (CRO) - John Isner (USA) - 4:6, 3:6
Milos Raonic (CAN) - Andy Murray (GBR) - bez boje

Semifinále čtyřhry
Kontinen (FIN), Peers (AUS) - Melo (BRA), Pospisil (CAN) 6:4, 6:4
Herbert, Mahut (FRA) - Bopanna (IND), Nestor (CAN) 6:4, 3:6, 10:6