Krejčíková před čtvrtfinále s Gauffovou: Můžu jenom překvapit, tlak je na soupeřce

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková má za sebou klidnější den na Roland Garros, během něhož postoupila spolu s Kateřinou Siniakovou přes Karolínu a Kristýnu Plíškovy do semifinále čtyřhry. Pětadvacetiletou Krejčíkovou však už ve středu od 11 hodin čeká náročná čtvrtfinálová bitva proti vycházející americké hvězdě Cori Gauffové, aktuálně 25. hráčce žebříčku WTA. „Všechen tlak je na ní. Ona má být další superstar, která má vše vyhrávat. Jsem v lepší pozici než ona, můžu jenom překvapit,“ uvedla k nadcházejícímu střetnutí Krejčíková.

Spolu se čtvrtfinále ženské čtyřhry odehrála Barbora Krejčíková na letošním Roland Garros už deset utkání. Tenistka z Ivančic je navzdory únavě odhodlaná tento počet ještě navýšit.

„Beru to tak, že se musím soustředit na každý zápas, ten je v aktuální moment důležitý,“ vysvětlila svůj přístup Krejčíková, která je stále v akci ve dvouhře (čtvrtfinále) a v ženském deblu (semifinále). Pouze v mixu spolu se Slovákem Filipem Poláškem neuspěli ve čtvrtfinále.

Další velkou výzvou pro Krejčíkovou je souboj se sedmnáctiletou Cori Gauffovou, kolem níž je v posledních letech velký mediální humbuk. Aby taky ne – vždyť mladičká Američanka předloni šokovala postupem z kvalifikace až do osmifinále Wimbledonu a od té doby sbírá jeden úspěch za druhým.

„Těším se, že si proti Coco zahraju dobrý zápas. Půjdu podat maximum, bojovat o každý míč a hrát co nejlepší tenis. Jediné, co můžu udělat pro výhru, je jet na 150 procent,“ hlásila v úterý odpoledne Krejčíková.

Organizátoři naplánovali její středeční singlový duel poněkud překvapivě už na 11 hodin, na centrálním dvorci Philippa Chatriera se přitom v předchozích dnech začínalo vždy až v poledne.

„Nechápu to, jsem překvapená, ale budu se s tím muset smířit,“ nelíbí se české tenistce, která tak přijde o cennou hodinu spánku. „Je pro mě důležité se dobře vyspat. Vstávat o hodinu dřív je náročné, je to docela komplikace. Nicméně už jsem takhle jeden zápas hrála a zkusím se na to připravit.“

Krejčíková doufá, že tentokrát nezažije tak nervózní ráno jako před osmifinále proti Sloane Stephensové, kdy se jí vůbec nechtělo vstoupit na kurt.

„Dnes ráno jsem se probudila a byla jsem úplně v pohodě. Uvidíme, jak to bude zítra. Když bude potřeba, zavolám psycholožce,“ neváhá světová třiatřicítka.

Rozhodnutí však stejně přijde až na centrálním dvorci areálu Rolanda Garrose, kde bude Krejčíková čelit mimo jiné i rychlému podání Gauffové. „Je výhoda, že jsme na antuce, která servis přece jenom zpomalí. Můžu si poodstoupit dál, jenom to rozehrát a dostat se do výměny, kde bych mohla být silnější,“ vyhlíží bitvu o pařížské semifinále Krejčíková.