Vynechá Wimbledon? Ósakaová se odhlásila z generálky v Berlíně

- Jan Vojkůvka

Japonská tenistka Naomi Ósakaová vzdala svou účast na travnatém turnaji v Berlíně. Po jejím odhlášení z Roland Garros, kde nenastoupila do druhého kola, se jedná o možný náznak toho, že bývalá světová jednička hodlá vynechat i grandslam ve Wimbledonu, na který právě v Berlíně měla absolvovat svou generálku.

Ósakaová pořádně rozvířila dění kolem své osoby přes Roland Garros, když ohlásila, že na pařížském grandslamu bude bojkotovat média. Své předsevzetí splnila, když se po prvním kole nedostavila na tiskovou konferenci, za což obdržela pokutu a bylo jí dáno najevo, že pokud bude ve svém konání pokračovat, mohou přijít mnohem tvrdší sankce, a to včetně vyloučení z grandslamových turnajů.

Na tento popud se japonská hráčka rozhodla z Roland Garros odhlásit a svěřit se, že trpí nejen úzkostmi, ale také depresemi, přičemž její stav zhoršuje právě nutnost hovořit s novináři.

Nyní se navíc zdá, že její pauza od tenisu může být dlouhodobějšího rázu. Pořadatelům travnatého turnaje v Berlíně, který startuje 14. června, oznámila, že nepříjede.

„Obdrželi jsme oznámení, že Naomi Ósakaová nemůže startovat v Berlíně. Po dohodě se svým týmem si bere pauzu,“ stojí v prohlášení organizátorů berlínského turnaje.

Vzhledem k tomu, že se mělo jednat o jediný travnatý turnaj Ósakaové před Wimbledonem, se jedná nejspíš o náznak toho, že japonská hvězda nebude startovat ani ve Wimbledonu, kam se tenisté podívají po roční odmlce zaviněné pandemií covidu.