Startuje travnatá sezona! V Nottinghamu se představí dvě Češky

- Jan Vojkůvka

Zatímco v Paříži jsou v plném proudu boje o antukový grandslam, trochu v pozadí zájmu startuje travnatá sezona, která je letos ovlivněna týdenním odkladem Roland Garros. Kvůli němu se netradičně odehrají turnaje ATP a WTA už během druhého týdne pařížského grandslamu. V anglickém Nottinghamu, kde si daly dostaveníčko ženy, se v hlavní soutěži představí i dvě Češky.

Hlavní soutěž v Nottinghamu odehrají Marie Bouzková a Tereza Martincová. Obě se přitom vešly mezi nasazené tenistky a mají tak v úvodním kole volný los.

Bouzková, která plní roli turnajové šestky, se může ve druhém kole těšit na vítězku souboje mezi domácí Katie Boulterovou a Kolumbijkou Marií Camilou Osorio Serranovou. Favoritkou tohoto klání je 98. hráčka žebříčku z Kolumbie.

Tereza Martincová měla původně hrát s Ruskou Gasanovovou, ale po odhláškách se trochu hýbalo s losem hlavní soutěže a česká hráčka nakonec byla označena jako nasazená sedmnáctka a dostala pro úvodní rundu zápasů volno.

V kole druhém ovšem nebude mít nejspíš vůbec snadný los. Čeká na ni buď 44. hráčka žebříču Caroline Dolehideová, což je vysoce pravděpodobné, nebo zkušená Italka Giulia Gatto-Monticoneová, které se příliš nevěří v možnosti postupu.

Kromě Nottinghamu se bude hrát také ve Stuttgartu. Tam má velkou šanci dostat se přímo do hlavní soutěže jako náhradník Jiří Veselý. Pokud by se tak nestalo, naskočil by do pondělní kvalifikace.