Famózní Krejčíková! Vyřadila Svitolinovou, podruhé porazila hráčku TOP 10

- Radek Štohl

Je k nezastavení. Formu Barbory Krejčíkové v sobotu odpoledne odnesla světová šestka Elina Svitolinová. Krejčíková někdejší třetí hráčku singlu ve třetím kole French Open porazila 6:3, 6:2, zásluhou čehož zvítězila poosmé v řadě a vyrovnala tak loňské maximum z Roland Garros. O první grandslamové čtvrtfinále dvouhry se utká se Sloane Stephensovou (59.).

Pětadvacetiletá Češka do zápasu vletěla ve velkém stylu, hned na úvod vzala soupeřce podání. Za stavu 2:1 však při vlastním servisu nezískala jediný míček, rázem tak bylo srovnáno. Krejčíkovou tento okamžik vůbec nerozhodil, v sedmé hře se podruhé v utkání postarala o brejk.

Dost možná klíčový gem celého střetnutí se odehrál následně. Krejčíková potvrzovala předchozí úspěšnou hru na returnu, o své podání musela bojovat dlouhých jednadvacet minut! Dokázala ovšem odvrátit čtyři hrozby protihráčky a zvýšit na 5:3, posléze navíc po druhém využitém setbolu uzavřela první sadu.

Rovněž ve druhém setu se Češka probojovala k vedení 2:0. Následně sice přišla o servis, což ale okamžitě napravila a vedla 3:1. Za stavu 4:1 na returnu nezužitkovala dvě šance v řadě na brejk, zápas přesto o dvě hry později dokázala ukončit. K výhře si pomohla 38 winnery. 

Barbora Krejčíková tak podruhé v kariéře porazila hráčku TOP 10, před měsícem v Římě přehrála pátou hráčku světa Sofii Keninovou. V cestě do prvního grandslamového čtvrtfinále dvouhry bude stát Sloane Stephensová, jež má za sebou dva úspěchy nad českými tenistkami v řadě. Po čtvrteční výhře nad Karolínou Plíškovou zvládla rovněž duel s Karolínou Muchovou.

Grandslam

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
3. kolo ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (33.) – Elina Svitolinová (UKR, 6.) 6:3, 6:2