Kanár nakonec nestačil. O to víc mě to mrzí, litovala Siniaková. Nyní chce uspět v deblu

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková má své vystoupení ve dvouhře na Roland Garros za sebou. Česká tenistka potvrdila, že na antuce se v posledních letech cítí dobře a úspěšně obhájila loňské třetí kolo. A nebyla daleko od postupu do osmifinále, když Tamaře Zidanšekové udělila kanára a v sedmé hře druhé sady měla tři brejkboly. Nakonec ale padla ve třech setech 6:0, 6:7, 2:6. V Paříži však pokračuje ještě v deblu, kde po boku Barbory Krejčíkové věří v úspěch.

„Byl to dobrý zápas, bohužel se špatným koncem. Škoda, že jsem nedotáhla to, co jsem tak dobře začala,“ litovala po utkání Siniaková. „Možná jsem byla až moc motivovaná, protože jsem chtěla, chtěla a bohužel mi druhý set o pár míčků utekl. A pak bych asi řekla, že na mě dolehla únava. Začala jsem hrozně moc chybovat, ona byla na koni. Je škoda, že jsem ji nechala utéct. Už jsem neměla síly to dotahovat.“

Do zápasu přitom vstoupila nejlepším možným způsobem. Soupeřce uštědřila kanára. „Nastoupila jsem suverénně, hrála jsem moc dobře. Ona ale hodně chybovala. Čekala jsem, že to tak jednoduché nebude, že se to tak nebude vyvíjet, protože to je bojovnice a hraje dobře. Začátek byl super, ale o to víc mě to mrzí. Nesešlo se to o pár míčích… Nervy a už to bylo,“ dodala.

Celkově však může být se svým vystoupením na Roland Garros, stejně jako s celou antukovou sezonou, spokojená. Výrazně si totiž vylepšila zápasovou bilanci z neúspěšných turnajů na betonech a dodala si před další částí sezony tolik potřebné sebevědomí.

„Samozřejmě bych měla být moc spokojená, je to o hodně lepší. Herně i mentálně jsem na tom líp než na začátku roku. Měla jsem čas potrénovat, připravit se,“ těší českou hráčku. „Odehrála jsem spoustu slušných zápasů, které byly i nahoru dolů, takže je vidět, že se dá hrát za jakéhokoliv stavu.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

V náročných singlových zápasech také pořádně zatížila své stehno, se kterým má delší dobu problémy a má jej pravidelně zatejpované. „Je to spíš přitahovač než stehno,“ přemítala Siniaková, kterou mírně ovlivnilo i v duelu 3. kola. „Ve třetím setu mi to bohužel podjelo, trošku jsem si to natáhla. Ale cítím se dobře, (zatejpování) je spíš prevence, aby se to nezhoršovalo. Do budoucna je na čem pracovat, abych nebyla vůbec otejpovaná, ale naštěstí to není nic vážného.“

Siniakové ve zlepšených výkonech dost pomáhá i nová trenérka Jevgenija Manjukovová. Úspěšné tažení v Parmě či nyní na Roland Garros nakonec rozhodlo o tom, že spolupráce je plodná a bude pokračovat. „Jsme domluvené, že budeme pokračovat i na trávu,“ podotkla.

Ještě, než se na zmíněnou trávu přesune, má ovšem Kateřina stále rozdělanou práci na antuce. Úspěšně totiž pokračuje v deblu spolu s Krejčíkovou a věří v úspěch. „Myslím, že máme s Bárou velkou šanci,“ uvedla.

Právě zápasem ve čtyřhře si trochu napravila zklamání z pátečního singlu. V duelu proti Vivian Heisenové a Květě Peschkeové totiž spolu s Krejčíkovou slavily postup do osmifinále, když získaly devět her v řadě a zvítězily jednoznačně 6:4, 6:0.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
3. kolo ženské dvouhry
Tamara Zidanšeková (SLO, 85.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (68.) 0:6, 7:6(5), 6:2