Dominantní Chorvati jsou ze hry. Na Roland Garros nesmí hrát kvůli covidu

- Jan Vojkůvka

Nejvýše nasazený pár, a největší favoriti Roland Garros, Nikola Mektič a Mate Pavič, se na pařížském grandslamu nepředstaví. Elitní deblisté, kterým patří první dvě příčky na žebříčku ATP, byli přinuceni se odhlásit z turnaje kvůli pozitivnímu testu na covid.

Mektič, vítěz mixu z loňského Australian Open, a Pavič, dvojnásobný šampion z deblu (po boku Rakušana Maracha a Brazilce Soarese) i mixu, se letos na Roland Garros nepředstaví. Ryze chorvatský pár, který se dal dohromady na okruhu až letos, nezastavilo zranění, nýbrž pozitivní test na covid-19.

„Pořadatelé Roland Garros potvrzují, že dva hráči z hlavní soutěže čtyřhry, ze stejného týmu, byli pozitivně testováni,“ stojí v prohlášení pařížského grandslamu. Oba tenisté tak skončili ve vynucené karanténě a vzhledem k tomu, že hlavní soutěž čtyřhry již odstartovala, museli se Chorvaté z turnaje odhlásit.

Ačkoliv Francouzská tenisová federace neuvedla konkrétní jména, kterých hráčů se tato zpráva týká, chorvatský deník Sportske novosti uvedl, že ohledně této situace hovořil přímo se sedmadvacetiletým Pavičem, který potvrdil, že se jedná o něj a jeho parťáka.

Pavič je v této sezoně spolu s dvaatřicetiletým Mektičem dominantní. Chorvaté, kteří spojili své síly na začátku roku, mají vskutku úctyhodnou bilanci. Hned na osmi turnajích se dostali do finále a vybojovali šest titulů (Antalya, Murray River Open, Rotterdam, Miami, Monte Carlo a Řím).

Semifinalisté letošního Australian Open byli pasováni do role největších aspirantů na pařížský titul. Na antuce totiž dokázali vyhrát 12 ze 13 odehraných zápasů a padli pouze ve finále v Madridu.