Vítězný návrat na centr! Ke konci mi bylo špatně, ale ustála jsem to, hlásí šťastná Vondroušová

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová předvedla ve druhém kole Roland Garros skvělý výkon. Neztratila podání, soupeřce povolila jen čtyři hry a prosvištěla do třetího kola po výhře nad Harmony Tanovou v poměru 6:1, 6:3. Jak po utkání přiznala, při utkání ji přitom trochu svazovalo prostředí centrálního kurtu, kam se vrátila po dvou letech. „Ale ustála jsem to,“ oddechla si šťastně po utkání.

Byl to od Markéty výborný výkon. Tanovou porazila za pouhých 62 minut, když odvrátila všechny tři brejkboly a sama prorazila sokyni hned čtyřikrát servis.

„Začínám si to užívat, jsem v dobrém rozpoložení. Hraje se mi tady dobře,“ řekla po utkání na tiskové konferenci spokojená Vondroušová, která se vrátila do prostředí centrálního kurtu poprvé od finále 2019. Tehdy v souboji s Ashleigh Bartyovou prohrála 1:6, 3:6, tedy totožným výsledkem, kterým ve středu deklasovala Tanovou.

„Byla jsem docela překvapená, že nás dali na centr, ale jsem ráda, že jsem si tam mohla zahrát a že z něj mám první výhru,“ řekla Markéta, která přiznala, že ji prostředí centrálního dvorce trochu rozhodilo.

„Ke konci mi bylo docela špatně, jak jsem věděla, že to můžu dohrát, byla jsem i docela nervózní. Nešlo to moc vidět, ale docela to na mě dopadlo. Jsem ráda, že jsem to ustála a myslím, že jsem odehrála dobrý zápas,“ podotkla.

K vítězství si dopomohla také 17 vítěznými údery, přičemž Tanová ji situaci usnadnila 24 nevynucenými chybami. Poměrně velký vliv na hru Francouzky mělo počasí, se kterým se ale musela popasovat také Vondroušová, která to zvládla o poznání lépe.

„Dneska docela foukalo, takže proti větru se hrálo hůř. Je těžké proti němu hrát délku, ale snažím se o to a myslím, že dneska jsem ji dobře tlačila forhendem,“ těšilo českou hráčku. „občas mi zahrála něco po lajnách, když jsem to zkrátila, ale cítila jsem se dobře. Samozřejmě něco může být lepší, ale jsem ráda, jak jsem dneska hrála.“

V dalším kole narazí finalistka Roland Garros z roku 2019 na Slovinku Polonu Hercogovou. A očekává náročný duel. „Určitě to bude těžké. Už je to třetí kolo, nedá se tedy moc vybírat. Budu se snažit hrát co nejlíp,“ dodala bojovně.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
2. kolo ženské dvouhry
Harmony Tanová (FRA, 149.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (21.) 1:6, 3:6