Patálie s bolavým ramenem. Hrozila mi i operace, popsala Kristýna Plíšková

- Marek Bartošík

Ve druhém českém derby na Roland Garros se v úterý schylovalo k velkému překvapení, Kristýna Plíšková ale skvěle rozehrané utkání proti favorizované Barboře Krejčíkové k výhře nedotáhla (7:5, 4:6, 2:6). Pro devětadvacetiletou Plíškovou je nicméně klíčové, že ji v náročném duelu konečně netrápilo bolavé rameno. „Našli tam nějakou prasklinu, hrozila mi i operace,“ prozradila levoruká tenistka.

Kristýna Plíšková chyběla na tour kvůli potížím s ramenem od konce března do poloviny května, vrátila se až na antukovém turnaji v Bělehradě.

„Rozhodla jsem se hrát. Bylo to trápení celý rok, bolelo mě to. Našli tam nějakou prasklinu, hrozila mi i operace. Dala jsem se cestou cvičení a tak, v Praze pracuji s fyzioterapeuty. Zdá se, že se to ubírá dobrým směrem. Není to úplně stoprocentní, ale třeba dnes byla ta ruka dobrá. Věřím, že už to bude bez bolesti,“ přiblížila po souboji s Krejčíkovou Kristýna Plíšková.

Kvůli zdravotním potížím se levoruká hráčka zatím nemůže naplno spolehnout na svou hlavní zbraň – kvalitní podání. „Servis jsme teď moc netrénovali. Dám dvacet servisů za trénink a jsem ráda,“ podotkla semifinalistka loňského Prague Open.

Aktuálně 89. tenistka žebříčku řešila v posledních týdnech i organizační záležitosti, když zkraje dubna ukončila po dvou letech spolupráci s trenérem Jaroslavem Levinským. Toho ve funkci alespoň prozatím nahradil Jan Příhoda, bývalý trenér Lucie Hradecké a Denisy Šátralové (rozené Allertové).

„Byla jsem s ním dva turnaje, tenhle je třetí. Nevím, co bude, samozřejmě by pomohly vyhrané zápasy. Zatím je to zkušební období,“ zdůraznila Plíšková, která si v Paříži proti Krejčíkové připsala už šestou porážku v řadě.

Z výsledkové krize by jí mohla pomoct čtyřhra se sestrou Karolínou. Na turnaji se spolu letos představí podruhé, na grandslamu spojí síly vůbec poprvé od Wimbledonu 2015. Jejich soupeřkami v prvním kole Roland Garros budou Srbka Aleksandra Kruničová a Italka Martina Trevisanová.

„Určitě se těším. Los máme docela dobrý, ale vždycky záleží spíš na nás,“ doplnila Kristýna Plíšková.

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
1. kolo ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (33.) – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (89.) 5:7, 6:4, 6:2