Konečně jsem to slyšel! Medveděv se podělil o svůj nejlepší moment z Roland Garros

- Marek Bartošík

Daniil Medveděv zkrátka není antukář, což o sobě ví také sám. Ruský tenista, který je aktuální světovou dvojkou, si však letos konečně připsal premiérovou výhru na Roland Garros, když v prvním kole přehrál dalšího „milovníka“ oranžové drti Alexandera Bublika 6:3, 6:3 a 7:5. Pětadvacetiletý Medveděv se následně chytil příležitosti a na Twitteru vypálil jeden svérázný vtip.

„Napište nám… co je váš nejoblíbenější moment z Roland Garros?“ zeptali se správci oficiálního twitterového účtu ATP. Nejspíš ani nedoufali, že se dočkají odpovědi rovnou od druhého hráče rankingu Daniila Medveděva, který v pondělí oslavil svou premiérovou výhru na Roland Garros.

„Zatím? Vlastně že jsem slyšel moje jméno společně s ‚hra, sada a zápas‘,“ glosoval ve svém komentáři Medveděv.

Finalista letošního Australian Open a US Open 2019 svým příspěvkem potvrdil roli šprýmaře, díky které má velmi početnou základnu fanoušků.

Medveděv se ve svých vyjádřeních skutečně neskrývá za fráze. „Nechci tady hrát na tomhle povrchu!“ lamentoval třeba na letošním antukovém turnaji v Madridu předtím, než otočil duel proti domácímu Alejandru Davidovichovi Fokinovi.

Hvězdný Rus však na nejpomalejším podkladu umí pozlobit, což dokázal mimo jiné předloni v Monte Carlu výhrami nad Stefanosem Tsitsipasem a Novakem Djokovičem. A posilněn premiérovým úspěchem v areálu Rolanda Garrose, s nímž se v letech 2017–2020 loučil vždy už po prvním utkání, může chytit znovu parádní antukovou vlnu.

Jeho druhým soupeřem na letošním antukovém grandslamu bude Američan Tommy Paul, aktuálně 52. tenista žebříčku ATP. Dolní polovina pavouka, kde se nachází Medveděv, je celkově dost otevřená. Novak Djokovič, Rafael Nadal i Roger Federer jsou v horní polovině, Dominic Thiem vypadl. Pařížské dobrodružství ruského rebela tak může být ještě velmi zajímavé.