Další cíl? Cibulková touží po grandslamu

- Jan Vojkůvka

Zasloužená dovolená na Maledivách sice musela chvilku počkat, ale Dominika Cibulková se nakonec dočkala. Přesto se toto neplánované narušení programu zapíše zlatým písmem do jejích kariérních milníků i života. Jaká bude další cesta slovenské krásky? Snaha o grandslam...

Po příletu ze Singapuru měla Dominika Cibulková jako čerstvá vítězka Turnaje mistryň pořádně nabitý program. Fotografování s trofejí, zástupy fanoušků, novinářů, tiskové konference, návštěva u prezidenta Andreje Kisky, kterému věnovala jednu z raket, jimiž hrála finále v Singapuru, i spousta dalších povinností, které si ale Slovenka dozajista užívala.

Nakonec, sedmadvacetiletá tenistka dosáhla největšího úspěchu v kariéře, navíc se posunula poprvé do první pětky na světovém žebříčku. A tak všudypřítomné záblesky fotoaparátů a nekončící zástup otázek zvládala se širokým úsměvem. Úsměvem šampionky!

Slovenská média se předháněla ve zveřejňování článků o své hrdince, tiskové konference byly nabité k prasknutí. Takhle vypadá sláva. Navíc ve společnosti originální trofeje z podniku WTA Finals. „Půjčili nám pohár pro vítězku, protože na repliku bychom museli čekat dva týdny,“ svěřila se Cibulková na úterní tiskové konferenci se slovenskými novináři. Její vyjádření je citováno deníkem Šport.sk.

Po finálovém vítězství v Singapuru nad světovou jedničkou Angelique Kerberovou si se jí výrazně ulevilo, ostatně v utkání neproměnila několik mečbolů a dostihla ji velká nervozita. Ale podařilo se. „Tento turnaj mi dodal hodně sebevědomí. Ukázala jsem, že mohu porazit i ty nejlepší hráčky,“ rozdávala Cibulková úsměvy.

K dokonalosti tak chybí už jen jedno. Vybojovat titul na některém z turnajů velké čtyřky. „Vždy jsem snila o tom, že vyhraji jeden z grandslamových turnajů,“ řekla slovenská hráčka. „Pokud chce tenista uspět na takovém turnaji, musí se všechno sejít, musí být dobrá forma i pohoda. Nová sezona pro mě bude velkou výzvou,“ podotkla.

A do nového ročníku vstoupí Dominika, vítězka osmi turnajů WTA, po své životní sezoně jako světová pětka.