Korda slaví premiérový titul na okruhu ATP! Turnajem v Parmě prošel bez ztráty setu

- Jan Vojkůvka

Dvacetiletý Sebastian Korda dosáhl na generálce před Roland Garros na prozatím největší úspěch své kariéry. V italské Parmě dokázal vybojovat svůj premiérový titul na okruhu ATP, když ve finále porazil domácího Marca Cecchinata 6:2, 6:4.

Americký mladík s českými kořeny se do finále na okruhu ATP probojoval podruhé v kariéře. Oproti lednovému turnaji v Delray Beach tentokrát svou příležitost chytil za pačesy a dokázal ji přetavit v první trofej. Celým turnajem navíc prošel bez ztráty setu.

Cesta do finále přitom nebyla jednoduchá. V prvním kole si musel poradit s nestárnoucím Andreasem Seppim, po kterém následoval další domácí hráč Lorenzo Sonego. Domácího 28. hráče žebříčku ovšem rovněž porazil ve dvou sadách, následně nedal moc šancí ani Jošihitu Nišiokovi a v semifinále si poradil se svým krajanem Tommym Paulem, přemožitelem Jiřího Veselého z osmifinále.

Svou jízdu turnajem pak mladý Korda korunoval ve finále, ve kterém znovu neztratil set a dokonce ani servis! Jediný brejkbol soupeře z 9. hry druhé sady odvrátil.

Sám si připsal v duelu tři brejky. V úvodním dějství se prosadil ve čtvrtém a poté v osmém gemu, a ve druhém setu pak zápas rozhodl právě na returnu v desáté hře.

Vítěz dvou challengerů se přitom až doposud na antuce trápil. Na prvních čtyřech turnajích si připsal jen jednu výhru v Lyonu. V Bělehradu a Mnichově vypadl v prvním kole a v Madridu dokonce v kvalifikaci s hráčem z páté stovky světa.

Před Roland Garros, kde obhajuje loňské osmifinále, však našel ztracenou formu, připsal si životní úspěch a v žebříčku se posune na 50. místo světa.