Djokovič slaví 83. titul v kariéře. V cestě za vítězstvím zdolal i dva Slováky

- Jan Vojkůvka

Na druhý pokus se Novak Djokovič dočkal. Na domácím turnaji v Bělehradu se mu povedlo urvat první letošní titul z antuky, když ve finále porazil Slováka Alexe Molčana 6:4, 6:3. Djokovič tak úspěšně čelil i druhému slovenskému hráči v řadě.

Tím prvním, kterého musel Djokovič v cestě za titulem pokořit, byl v semifinále Andrej Martin. S ním měl srbský tenista o něco víc práce, když musel do tří setů, ale v rozhodujícím dějství mu udělil kanára a suverénně si došel pro postup.

Ve finále proti Molčanovi, který zažil nejlepší turnaj v kariéře, když dokráčel do svého premiérového souboje o titul na okruhu, stačily domácí hvězdě jen dvě sady.

Cestu za celkově 83. titulem kariéry ovšem odstartoval ztrátou podání. Okamžitým rebrejkem ale srovnal a totéž zopakoval i v 5. a 6. hře, než převzal otěže první sady a skóre definitivně otočil.

Ve druhém setu už Molčana do vedení nepustil. Sice ztratil výhodu z 6. gemu a nechal soupeře snížit, ale po dalším brejku v 8. gemu už další komplikace nepřipustil a duel dopodával.

Djokovič svým vítězstvím napravil své zaváhání z dubnového prvního turnaje v Bělehradu. Tehdy na místní antuce překvapivě vypadl v semifinále na raketě Aslana Karaceva. Tentokrát se podobnému překvapení vyhnul.